BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Gevangenis Namen in quarantaine: helft gevangenen en personeel besmet

De gevangenis van Namen is getroffen door een zware uitbraak van het coronavirus. Bijna de helft van de gedetineerden en het gevangenispersoneel heeft positief getest op COVID-19. In totaal blijken 61 van de 132 gedetineerden besmet. Ook 57 personeelsleden blijken besmet. De gevangenis is onder quarantaine geplaatst. De gevangenen moeten in hun cel blijven, alle bezoek is opgeschort, er wordt niet gedoucht en er zijn geen wandelingen.

6 reacties

 • Marianne Van den Lemmer

  2 maanden geleden
  Hoezo? Werken de maatregelen dan niet??
 • Lucien Van Steenwinkel

  2 maanden geleden
  Dat verbaast me niks als ik zie hoe overheidsdiensten (bijv. politie) zelf omgaan met basic hygiënemaatregelen om besmetting & verspreiding te voorkomen. Overheidsdiensten die regels afdwingen denken dat ze erboven staan, de gewone burger wordt prioritair geviseerd.
 • Wim Nagels

  2 maanden geleden
  Zeker gourmet of fondue in groep gedaan.
 • Eddy Jans

  2 maanden geleden
  Maarten Nijs: In een gesloten gemeenschap als een gevangenis kan een besmetting zeer snel om zich heen grijpen zeker als je weet dat gedetineerden (door de overbevolking in onze gevangenissen)vaak met 2,3,4 samen zitten op een oppervlakte van 10 vierkante meter. Mark Vandebroucke: Zal eerder zijn iedereen buitenhouden. Het verwonderd mij dat er tot nog toe niet meer uitbraken geweest zijn in de Belgische gevangenissen . Pluim zowel gedetineerden als personeel.
 • Maarten Nijs

  2 maanden geleden
  Niemand die zich aan de maatregels houd dan
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 2. Steven Van Gucht: “Zonder goede opvolging van de maatregelen gaat curve niet naar beneden, en riskeren we op een plateau te blijven steken”
  Play

  Steven Van Gucht: “Zonder goede opvolging van de maatrege­len gaat curve niet naar beneden, en riskeren we op een plateau te blijven steken”

  Het Overlegcomité heeft gisteren een reeks versoepelingen aangekondigd die trapsgewijs in werking zullen treden, op voorwaarde dat de epidemiologische situatie dat toelaat. Volgens viroloog Steven Van Gucht zijn de doelstellingen haalbaar, al wijst hij erop dat de situatie op dit moment nog niet rooskleurig is. “We zitten in het midden van de golf, en de weg naar beneden moeten nog op een overtuigende manier worden ingezet. We moeten ons dus nog enkele weken houden aan de bestaande maatregelen”, klinkt het bij HLN LIVE.
 1. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?

 2. Zetten Hanne en Dave een punt achter hun huwelijk of niet?
  Play
  Blind Getrouwd

  Zetten Hanne en Dave een punt achter hun huwelijk of niet?