BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Gevangenen zwaar onder de medicatie

Eén op de vijf gevangenen krijgt antipsychotica. Dat is veertien keer zo veel als bij de modale burger. "We schrijven te veel medicatie voor aan de gevangenen", zegt Sven Todts, dienstdoend directeur Gezondheidszorg binnen de Federale Overheidsdienst Justitie in de Coreliokranten.

 1. Koningin Paola vertelt voor het eerst over haar relatieproblemen: “Ik ben tien jaar lang erg ongelukkig geweest”
  Royalty
  17

  Koningin Paola vertelt voor het eerst over haar relatiepro­ble­men: “Ik ben tien jaar lang erg ongelukkig geweest”

  In een documentaire die binnenkort uitgezonden wordt op RTBF vertelt koningin Paola (84) uitgebreid over de moeilijkheden die ze meemaakte in haar huwelijk met koning Albert (87). Ze verwijst ook naar de buitenechtelijke dochter van haar echtgenoot, prinses Delphine (53), die sinds vorig jaar officieel deel uitmaakt van de koninklijke familie. Dat schrijft Paris Match.
 2. Dendermondse burgemeester schrijft teleurgestelde brief naar Turtelboom

  Dendermond­se burgemees­ter schrijft teleurge­stel­de brief naar Turtelboom

  De burgemeester van Dendermonde, Piet Buyse (CD&V), reageert teleurgesteld op de brief die minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) naar burgemeesters uit haar eigen partij heeft gestuurd om te polsen naar hun interesse om een nieuwe gevangenis in hun gemeente te bouwen. Zoals bekend loopt de bouw van een nieuwe instelling in Dendermonde door procedures vertraging op. Volgens Buyse komt de politieke tegenstand in het dossier uitgerekend van Open Vld.