AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Gevaccineerd met AstraZeneca en reizen naar de Verenigde Staten? “Ze zouden zich in eigen voet schieten door vaccin niet te erkennen”

Belgen die met AstraZeneca gevaccineerd zijn, maken zich steeds meer zorgen of ze binnenkort nog wel naar de Verenigde Staten zullen mogen reizen. Het vaccin is daar niet goedgekeurd, waardoor gevaccineerden ondanks twee prikken voorlopig nog als ‘niet gevaccineerd' worden beschouwd. De ministers van Volksgezondheid hebben aan coronacommissaris Pedro Facon gevraagd de kwestie op te nemen met premier Alexander De Croo (Open Vld) om op Europees niveau overleg te voeren met de VS.

18 reacties

 • Jean Vangronsvelt

  1 maand geleden
  Hopelijk is de piloot niet gespoten met A.Z. moest eens een trombose krijgen wat heel gevaarlijk is op grote hoogte.
 • Kris Leynen

  1 maand geleden
  Allemaal goed en wel, maar ik hoop volgende keer toch het A merk te krijgen, ipv az vaccin.
 • Bart De Vogelaere

  1 maand geleden
  "Voor Pfizer en AstraZeneca gaf COVAX (een internationaal initiatief om Covid-19-vaccins voor iedereen beschikbaar te maken, red.) wel al percentages. De doeltreffendheid van beide vaccins tegen de delta variant is na één dosis ongeveer gelijk: 33,2% voor Pfizer en 32,9% voor AstraZeneca. Na twee dosissen stijgt dat naar respectievelijk 87,9% en 59,8%.” AstraZeneca beschermt dus duidelijk minder goed!
 • Tom De Bondt

  1 maand geleden
  Heb gelukkig mijn AstraZeneca uitgesteld. Maar moet nog aan een alternatief geraken, de politiek doet degoutant moeilijk. Nochtans was het bv voor De Croo makkelijk om een Pfizer te bemachtigen. Hoe raar, niet?
 • karin verwimp

  1 maand geleden
  Patrick Vandeputte, AstraZeneca is van herkomst misschien geen Amerikaans bedrijf maar het heeft wel een research centre in Gaithersburg Maryland USA en zorgt dus voor jobs in de USA. Daarnaast besteed het de productie van het vaccin eveneens uit aan een Amerikaans bedrijf. Als er niks mis is met het AZ vaccin zou America het dus al lang goed gekeurd hebben.
 1. Limburgse steden Borgloon en Tongeren willen fuseren: “Het is zoals een huwelijk waarbij liefde en geld een rol spelen”
  PREMIUM
  Tongeren/Borgloon
  44

  Limburgse steden Borgloon en Tongeren willen fuseren: “Het is zoals een huwelijk waarbij liefde en geld een rol spelen”

  Gaan de steden Borgloon en Tongeren binnenkort een verbintenis aan? Als het van burgemeesters Eric Awouters (Open Vld/Stroop) en Patrick Dewael (Open Vld/Tongeren.nu) afhangt is die kans reëel. De schepencolleges zijn alvast bereid om de gesprekken voor een vrijwillige samenvoeging – een zogenaamde fusie – op te starten. Nu is het nog afwachten of de gemeenteraden al dan niet het licht op groen zullen zetten.