Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

‘Gevaarlijkste tunnel van het land’ doet naam alle eer aan: opnieuw urenlang volledig dicht

De Beverentunnel op de R2 is vandaag voor de tweede dag op rij volledig geblokkeerd geraakt in de richting van Nederland. Dit keer door een botsing van twee vrachtwagens in de staart van de file. Gisteren was dezelfde tunnel ook al urenlang afgesloten doordat een vrachtwagen de verlichting aan het plafond over een afstand van 200 meter afrukte. De avondspits in en rond Antwerpen verliep bijzonder zwaar.

26 reacties

 • Dirk Adriaense

  1 jaar geleden
  Meer controle op afstand houden zou veel oplossen. Ik zie dagelijks op de Antwerpse ring vrachtwagens die maar 1 ..meter afstand houd terwijl dat er minstens 50 moeten zijn . Chauffeurs zijn ook constant met hun telefoon bezig ...zie je ook dagelijks ..
 • mertens jean

  1 jaar geleden
  De controle op de vrachtwagens moet vertienvoudigd worden en de straffen en boetes eveneens. Van 80% van de ellende op onze wegen zijn de vrachtwagens de oorzaak, dat wordt elke dag bewezen.
 • Rolf Caers

  1 jaar geleden
  een gevolg van het niet respecteren van de veiligheidsafstand. Als men wat verder van elkaar blijft rijden, dan kan je nog tijdig anticiperen op het remmen door een voorligger. Als er natuurlijk geen automobilist tussen komt slenteren... Ik sta dagelijks in de file en altijd hetzelfde liedje: stoppen, rijden, stoppen, rijden, ... maar steeds té snel het gat weer dichtrijden waardoor je weer moet stoppen. Langzaam en rustig rijden kan voldoende zijn om zo'n ongeval te vermijden
 • guido de cock

  1 jaar geleden
  Groot gelijk Rudy Cauwenbergh. Betere verlichting helpt zeker. Burgerlijk ingenieur en laatste van de klas ? Dan lonkt een carriere bij wegen en verkeer !
 • Patrick De Maeyer

  1 jaar geleden
  Gedrag van chauffeurs waarom zie je dit niet in Oostenrijk daar rijden ze netjes de snelheid in de tunnels
 1. OVERZICHT. Cijfers blijven verder dalen, symbolische kaap van meer dan 1 miljoen geregistreerde coronabesmettingen overschreden
  17

  OVERZICHT. Cijfers blijven verder dalen, symboli­sche kaap van meer dan 1 miljoen geregi­streer­de coronabe­smet­tin­gen overschre­den

  De verschillende indicatoren voor de coronacrisis in België blijven verder dalen. Zo worden er intussen weer minder dan 3.000 nieuwe besmettingen per dag geregistreerd. Ook de druk op de ziekenhuizen neemt voorzichtig af. De symbolische kaap van meer dan 1 miljoen geregistreerde coronabesmettingen werd vandaag bereikt. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Officieel zijn al 1.003.746 mensen besmet geraakt, maar volgens biostatisticus Geert Molenberghs (KULeuven/UHasselt) is dat slechts het topje van de ijsberg. “Het échte aantal ligt tussen 3 en 3,5 miljoen”, zei hij gisteren aan onze redactie.
 1. Indrukwekkend: luister mee naar het geluid van ijs
  Play

  Indrukwek­kend: luister mee naar het geluid van ijs

 2. Politicus rijdt in de auto, maar doet alsof hij thuis zit tijdens videovergadering
  Play

  Politicus rijdt in de auto, maar doet alsof hij thuis zit tijdens videoverga­de­ring