Louie Van Rijsselberge
Volledig scherm
PREMIUM
Louie Van Rijsselberge © Photonews

GETUIGENIS. Louie Van Rijsselberge (26) kreeg na zijn ziekte geen schuldsaldoverzekering van de bank: “Werkte als een rode lap op een stier”

PolitiekDe Kamercommissie Economie keurt een wetsvoorstel goed dat ‘het recht om vergeten te worden’ uitbreidt. Wie vijf jaar genezen is van een zware ziekte zal vanaf 2025 niet meer op extra kosten gejaagd kunnen worden door zijn verzekeraar. De 26-jarige Louie, die drie jaar geleden de diagnose van teelbalkanker kreeg, is één van de vele mensen die hierbij gebaat is.

13 reacties

 • Ives Ameel

  2 maanden geleden
  Banken en verzekeringen zijn geen sociale instellingen, maar bedrijven en die moeten winst maken en liefst zoveel mogelijk en daar zijn alle bijna wettelijke manieren goed voor. En zoals iedereen proberen ze er uit te muizen als er betaald moet worden.
 • eli bosch

  2 maanden geleden
  Mocht ik de 40 jaar premies samentellen die ik al nutteloos betaald heb aan verzekeringen dan kon ik mijn huis er wel voor laten afbranden en opnieuw bouwen. Verzekeringen zijn enkel goed om premies te betalen maar als je schadevergoeding moet krijgen, steken ze zich achter alles weg.
 • Iris Decre

  2 maanden geleden
  Mijn huisarts zegt dat je niet verplicht bent iets aan te geven. En hij ook niet. Beroepsgeheim. Is alleen maar geld klopperij. Dus bij mijn verzekering bij aankoop huis weten ze juist nul komma nul van mijn medische toestand.
 • Jo Debord

  2 maanden geleden
  Ik ken er alles van. Maar ik heb wel een levensverzekering die als schuldsaldo kan gebruikt worden. Dus dat was een oplossing geweest voor deze persoon.
 • Peter Beeckman

  2 maanden geleden
  Tja, zij die genezen zijn of een slepende ziekte hebben - en die dus een risico vormen maar er verder geen last van hebben voor uitoefening beroep - mogen wel uit solidariteit de volle pot meebetalen voor de rest vai hun loon. Voor henzelf moeten ze echter niet op die solidariteit rekenen!