De agenten die getuigen, niét op de foto, klagen over vriendjespolitiek en machtsmisbruik.
Volledig scherm
PREMIUM
De agenten die getuigen, niét op de foto, klagen over vriendjespolitiek en machtsmisbruik. © Photo News

Getuigen over wantoestanden bij federale politie: "Hoofdinspecteur ging langs bij ouders van politievrouw om slecht te spreken nadat ze geen relatie wilde”

Na de beelden van agenten die een dansje doen naast de stervende Jozef Chovanec en een Hitlergroet brengen, willen verscheidene inspecteurs van de federale politie niet langer zwijgen. “Pesterijen en seksueel grensoverschrijdend gedrag worden getolereerd”, zeggen ze. “En met klachten gebeurt niets.” De redactie kreeg inzage in mailverkeer met Comité P en de klachten bij de Algemene Inspectie.

 1. 300.000 extra overlijdens in VS tijdens pandemie - Van Ranst “niet blij” met nieuwe teststrategie

  300.000 extra overlij­dens in VS tijdens pandemie - Van Ranst “niet blij” met nieuwe teststrate­gie

  De coronacijfers blijven in België en andere Europese landen met duizelingwekkende kracht toenemen. Het onderwijs schakelt naar code ‘oranje’, maar alle leerlingen, zowel basis als secundair, blijven voltijds naar school gaan. Dat heeft de onderwijswereld na een marathonvergadering beslist. Herlees in dit liveblog de laatste ontwikkelingen over het coronavirus van dinsdag 20 oktober.
 2. Meisje (18) uit Zaventem ontvoerd en mogelijk verkracht, door speciale eenheden bevrijd in Duitsland
  Zaventem

  Meisje (18) uit Zaventem ontvoerd en mogelijk verkracht, door speciale eenheden bevrijd in Duitsland

  De speciale eenheden van de Duitse politie hebben maandagmiddag een 18-jarige vrouw met de Palestijnse nationaliteit bevrijd nadat ze een dag eerder in Zaventem ontvoerd was. Haar ontvoerder, een 36-jarige man waarmee ze islamitisch getrouwd was, zou het meisje verkracht hebben in een gehuurd appartement in de buurt van het Duitse Bonn. De dader, die ook in ons land woont, werd opgepakt.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement