De agenten die getuigen, niét op de foto, klagen over vriendjespolitiek en machtsmisbruik.
Volledig scherm
PREMIUM
De agenten die getuigen, niét op de foto, klagen over vriendjespolitiek en machtsmisbruik. © Photo News

Getuigen over wantoestanden bij federale politie: "Hoofdinspecteur ging langs bij ouders van politievrouw om slecht te spreken nadat ze geen relatie wilde”

Na de beelden van agenten die een dansje doen naast de stervende Jozef Chovanec en een Hitlergroet brengen, willen verscheidene inspecteurs van de federale politie niet langer zwijgen. “Pesterijen en seksueel grensoverschrijdend gedrag worden getolereerd”, zeggen ze. “En met klachten gebeurt niets.” De redactie kreeg inzage in mailverkeer met Comité P en de klachten bij de Algemene Inspectie.

  1. De Croo: “Het virus is de vijand, niet de Walen”

    De Croo: “Het virus is de vijand, niet de Walen”

    Vanaf morgen mag er nog slechts met één contact buiten het gezin geknuffeld worden, gaat er een nachtklok in én sluit de horeca. Vooral die laatste maatregel lokte heel wat reacties uit en dat is ook premier Alexander De Croo niet ontgaan. “Ik begrijp dat dat heel onrechtvaardig overkomt”, verklaarde de Open Vld’er in de VTM Nieuws-studio. Hij hoedt zich voor elke vorm van polarisatie. “De vijand is niet die ene provincie of de Walen. De vijand is dat virus, wij viseren niemand.”
  1. Ziekenhuispersoneel uitgeput en échte piek moet nog komen: “Drive van eerste golf is helemaal weg nu”

    Ziekenhuis­per­so­neel uitgeput en échte piek moet nog komen: “Drive van eerste golf is helemaal weg nu”

    Nu het aantal besmettingen recordhoogtes bereikt, laat zich dat ook voelen in de ziekenhuizen zelf. Daar is het personeel uitgeput en zit het op haar tandvlees. Dat kon het actualiteitenmagazine ‘Telefacts NU’ zelf zien toen het de voorbije dagen meedraaide in ziekenhuizen in Aalst en Brussel. “Tijdens de eerste golf was iedereen erg gemotiveerd, maar die drive van toen is helemaal weg nu.”
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement