Het Oekraïense wielerteam in Leuven: Hanna Solovey (30), Solomia Lukachuk (21), Alina Bogdan (19), Tatjana Klimchenko (27) en Ksenya Federova (24).
Volledig scherm
PREMIUM
Het Oekraïense wielerteam in Leuven: Hanna Solovey (30), Solomia Lukachuk (21), Alina Bogdan (19), Tatjana Klimchenko (27) en Ksenya Federova (24). © Photo News

Gestrand in Leuven: het Oekraïense vrouwenwielerteam. “Mijn huis is vernield. Mijn mama wil er niet weg. En ik zit hier, veilig en wel. Dat is gewoon niet eerlijk”

Ze zijn gestrand in Leuven, de stad die ze nog kenden van het wereldkampioenschap wielrennen vorig jaar. Terwijl hun land in oorlog is, proberen zij de Oekraïense eer op de fiets hoog te houden. “Eigenlijk wil ik naar huis. Helpen waar het kan. Vechten, desnoods.” Op bezoek bij de vrouwen van het nationale wielerteam van Oekraïne.

  1. Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras
    HLN Shop

    Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras

    Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren.