Volledig scherm
PREMIUM

Gestolen pincodes, afluisterapparatuur in computers en het ‘switchen’ van containers: zo geraakt de coke in Antwerpen in de ‘juiste’ handen

Info over een drugscontainer: 50.000 euro. Een container verplaatsen: ook 50.000 euro. Sportzakken vol coke naar een veilige container verhuizen: nog eens 50.000 euro. Van de dokwerker tot de uithaler: op elke verdieping van het criminele mierennest in de Antwerpse haven heeft de drugsmaffia een mannetje zitten. En sommigen zijn beter in hun ‘ding’ dan anderen. Zo deed kraanman Nawil T. - alias Johnny Cash - zijn bijnaam alle eer aan. Of hoe er véél geld geschept kan worden in Antwerpen, de poort naar Europa op de cokeroute. “Ik krijg meestal een seintje van de uithalers via mijn persoonlijke contacten.”

13 reacties

 • Elke De Vleeschouwer

  1 maand geleden
  Legalise en tspel is omzeep. De gebruikers zijn dan gekend en daar kunnen dokters en psychologen op inspelen. Nu is alles in de duik. En die paar ton dat ze ontdekken... plz... dat spelleke is eeuwenoud en gaat niet stoppen vooraleer je er de winst uithaalt
 • Ella Manen

  1 maand geleden
  Maak t legaal, gedaan met de criminaliteit en extra inkomsten voor de staat. Voilà opgelost. Verbieden kan je het toch niet je ziet t zelf wel.
 • Gio Donateli

  1 maand geleden
  Was 14 jaar en wist het al! Das al lang bezig!
 • Etienne De Pauw

  1 maand geleden
  Zouden ze daar in en rond de haven niet beter wat camera’s plaatsen i.p.v. overal de brave burger te bespieden?
 • Leo de Clercq

  1 maand geleden
  Dit heeft de Sp.a door jarenlang de burgemeestersjerp te dragen gewoon laten betijen. Ik herinner me nog Patrick Janssen die na klachten van buurtbewoners in de Offerandestraat meldde dat "ze eerst het druggebruik in kaart moesten brengen". De handelaars aldaar wisten goed welke winkels façades waren voor drughandel en welke legit business waren. die hadden geen "kaart" nodig.
 1. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"

 2. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser