Zelfmoordlijn.
Volledig scherm
Zelfmoordlijn. © RV

Gesprek met Zelfmoordlijn helpt effectief om suïcidegevoelens te doen afnemen, blijkt uit studie

De gesprekken met de Zelfmoordlijn helpen om de suïcidegevoelens bij de bellers te doen afnemen. Dat blijkt maandag uit onderzoek van het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) en het Centrum ter Preventie van Zelfdoding (CPZ), de organisatie achter de Zelfmoordlijn.

 1. Onthutsend onderzoek in Zuid-West-Vlaanderen: “Ruim 1 op de 5 jongeren geeft aan niet gelukkig te zijn”
  PREMIUM
  kortrijk

  Onthutsend onderzoek in Zuid-West-Vlaanderen: “Ruim 1 op de 5 jongeren geeft aan niet gelukkig te zijn”

  Ruim 1 op de 5 jongeren in onze regio geeft aan niet echt gelukkig te zijn, zo blijkt uit een regionaal onderzoek van kzitermee.be. Jongeren tussen 11 en 28 jaar geven hun mentaal welbevinden een gemiddelde score van 2,95/5. Zorgwekkende cijfers, vinden ze ook bij Logo Leieland. Helemaal verrassend is dat dan weer niet: zo’n 1 op vier jongeren zoekt steun in sociale contacten als het minder gaat, en laat dat nu net hetgeen zijn dat tijdens de coronacrisis zwaar beperkt werd.
 2. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.
 1. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
  Livios

  Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

  De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.
 2. Autokeuring kan vanaf volgende week overal zonder afspraak
  43

  Autokeu­ring kan vanaf volgende week overal zonder afspraak

  Vanaf volgende week is het overal in Vlaanderen opnieuw mogelijk om zonder afspraak naar de autokeuring te gaan. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) maandag gecommuniceerd na overleg met de sector. In Oost- en West-Vlaanderen, en een deel van Vlaams-Brabant, was het sinds vorige week hier en daar uitzonderlijk mogelijk om een auto zonder afspraak aan te bieden. Maar op de gekozen dagen leidde dat bij de keuringscentra in kwestie tot een stormloop, uiterst lange wachtrijen en verkeershinder.
 3. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.