Meriem Saissi, medewerkster van Femma in Brussel, gebruikte de vrijgekomen tijd om te studeren en meer met haar jongste dochtertje te spelen. Projectcoördinator Ellen Desloovere gebruikte de vrijgekomen tijd dan weer om meer kilometers op haar koersfiets te maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Meriem Saissi, medewerkster van Femma in Brussel, gebruikte de vrijgekomen tijd om te studeren en meer met haar jongste dochtertje te spelen. Projectcoördinator Ellen Desloovere gebruikte de vrijgekomen tijd dan weer om meer kilometers op haar koersfiets te maken. © Photonews

Geslaagd experiment bij vrouwenbeweging: van 36 uur naar 30 uur werken voor zelfde loon

Minder uren werken voor hetzelfde loon en toch de baas content houden: het kan perfect. Dat blijkt uit een experiment van de vzw Femma waarin de werknemers een jaar lang 30 uur in plaats van 36 uur gingen werken. "Dit 'nieuwe voltijds' zorgt voor een rijker, rustiger leven."

46 reacties

 • Willem Van Onsem

  2 jaar geleden
  Dit is wel een instelling met een subsidie van meer dan 3 miljoen euro, 2.2 miljoen euro schulden, en een over te dragen verlies van ongeveer 3 miljoen euro...
 • PHILIPPE QUINART

  2 jaar geleden
  Natuurlijk makkelijk als je recht gehouden wordt door subsidies die niet in verhouding staan tot het ledenaantal en tot het verscheidenheid in aanbod van hun activiteiten.
 • ronny cuypers

  2 jaar geleden
  En wie betaalt de bijkomende werkkrachten? Of kunnen ze plots sneller werken?
 • Tina Colpaert

  2 jaar geleden
  Als die hetzelfde werk op minder uren doen dan hadden ze om te beginnen tijd teveel ervoor
 • Kevin Vermeirssen

  2 jaar geleden
  Minder werken voor eenzelfde loon= een in dit geval een stijging van 16.67%. Deze stijging is een kost die moet doorgerekend worden aan de klant. Dus men gaat evenveel verdienen maar de kostprijs van ALLES  gaat wel stijgen met 20%. Dus wie dit gelooft , gelooft echt wel nog in fabeltjes.
 1. Groeiende trend zet zich door: ruim 35 ton cocaïne onderschept in Antwerpse haven tijdens eerste jaarhelft
  Antwerpen

  Groeiende trend zet zich door: ruim 35 ton cocaïne onder­schept in Antwerpse haven tijdens eerste jaarhelft

  Hoewel er tijdens de eerste zes maanden van 2022 minder cocaïne werd onderschept in de Antwerpse haven dan tijdens dezelfde periode in 2021, zet de groeiende trend zich wel verder. Door Operatie Sky was er vorig jaar namelijk een uitzonderlijk grote vangst. In totaal werd er dit jaar van januari tot en met juni 35,83 ton cocaïne in beslag genomen, blijkt uit cijfers van de douane die onze redactie kon inkijken. Volg hieronder de persconferentie van de douane.