Gert Verstraete getuigt bij VTM NIEUWS.
Volledig scherm
Gert Verstraete getuigt bij VTM NIEUWS. © VTM NIEUWS

Gert verloor zijn broer na seksueel misbruik van godsdienstleraar, die ondanks veroordeling diaken werd: “Hij heeft 7 jaar lang psychisch afgezien”

In 2020 zijn bij de opvangpunten van de katholieke Kerk 59 meldingen van seksueel misbruik gedaan. Vaak gaat het om verjaarde feiten. Dat blijkt uit een jaarverslag dat maandag via de website Kerknet is gepubliceerd. De broer van een slachtoffer van seksueel misbruik getuigt maandag bij VTM NIEUWS. Volgens hem bewijst het nieuwe rapport dat de kerk weinig lessen heeft getrokken uit het verleden.

2 reacties

 • Nathalie Dieltiens

  1 maand geleden
  Niet normaal waarom worden deze mensen niet naar behoren gestraft?
 • Pim Pauwels

  1 maand geleden
  De kerk kan goed babbelen maar ze zijn geen niets veranderd! Over 100 is die hier zo goed als uitgestorven
 1. 59 klachten van seksueel misbruik in kerk in 2020: 3 slachtoffers waren vorig jaar nog geen 18
  PREMIUM

  59 klachten van seksueel misbruik in kerk in 2020: 3 slachtof­fers waren vorig jaar nog geen 18

  In 2020 zijn er bij de katholieke Kerk in ons land 59 meldingen gedaan van seksueel misbruik. Dat zijn er een pak meer dan de twee vorige jaren: in 2018 en 2019 lag het totaal van de twee jaren samen op 64. Bij de meldingen van vorig jaar gaat het vaak over verjaarde feiten. En meer dan de helft van de gekende daders is intussen overleden. “Blijven zwijgen kan een verwoestende werking hebben.”
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.