Gerechtsjournalist Faroek Özgünes bij ‘VTM Nieuws’.
Volledig scherm
Gerechtsjournalist Faroek Özgünes bij ‘VTM Nieuws’. © VTM NIEUWS

Gerechtsjournalist Faroek Özgünes: “Justitie kon niet anders dan Dave De Kock vrijlaten. Maar is hij nadien opgevolgd? Duidelijk niet”

Dave De Kock, de ontvoerder van de vierjarige peuter Dean, is volgens gerechtsjournalist Faroek Özgünes niet voldoende opgevolgd door Justitie. Dat liet hij gisteren weten bij ‘VTM Nieuws’. De Kock mishandelde in 2008 al een tweejarig jongetje met de dood als gevolg. Voor die feiten zat hij een gevangenisstraf van tien jaar uit. Faroek Özgünes benadrukt echter dat de man na die tien jaar nog niet klaar was om weer deel uit te maken van de maatschappij. 

  1. Mogelijk geval van ‘pedohunt’: gewond slachtoffer (58) ramt in zijn vlucht vier wagens en is in levensgevaar
    Gent/Deinze

    Mogelijk geval van ‘pedohunt’: gewond slachtof­fer (58) ramt in zijn vlucht vier wagens en is in levensge­vaar

    Een groep jongeren heeft maandagavond in het Parkbos nabij Gent een vijftiger in elkaar geslagen, mogelijk tijdens een ‘pedohunt’. Nadat het slachtoffer met zijn auto kon vluchten, raakte hij onwel en ramde enkele kilometers verder in Astene vier andere wagens. De bestuurder verkeert in levensgevaar. Zeven verdachten, onder wie twee minderjarigen, zijn opgepakt nadat onderzoek uitwees dat er kort voordien druk sms-verkeer was tussen hen en het slachtoffer. Een van de verdachten is intussen op vrije voeten.