Gerechtsdeskundige: “Op dit ogenblik onmogelijk te zeggen wat oorzaak is”

Het zal nog even zoeken zijn naar wat de exacte oorzaak is van de instorting van het schoolgebouw in opbouw op het Nieuw Zuid in Antwerpen. Dat zegt gerechtsdeskundige Jan Melis in VTM Nieuws. “Is dat een natuurfenomeen, wind, water of een stabiliteitsprobleem? Dat is op dit ogenblik onmogelijk te zeggen”, klinkt het.

11 reacties

 • jhon nijhoff

  1 maand geleden
  Bulldozer rijd tegen middelste constructie cycloon (zie film 1.33) R.I.P. alle slachtoffers
 • Viviane Vogels

  1 maand geleden
  Elke aannemer en onderaannemer moet voor zijn werknemers een warmteplan hebben in elke sector. Deze week liepen vele arbeiders in de havenbedrijven, petrochie, bouwsector wegens dehydratatie als zombies rond wegens het niet aanwezig zijn vn een warmteplan. Msschn kan daarover eens beraden worden. Want zo gebeuren er ongelukken.
 • Viviane Vogels

  1 maand geleden
  Wat ik hier aankaart is niet over speciaal dit betreurenswaardig incident. Maar bij zulke temperaturen worden vele arbeiders tot het uiterste gedreven. Ook in de havenbedrijven waar bv lassers bezig blijven en gedehydrateerd thuis komen na overuren en geen warmteplan vn de aannemers! Geen warmteplan..geen drinkwatervoorziening! Onmenselijk.
 • johanneke li

  1 maand geleden
  Op de foto vn directie juist voor het ongeval is de stelling niet vastgemaakt aan de bovenste verdieping, dus zeker niet de fout van de stelling. Wat je wel kan zien is dat het ontwerp van het gebouw heel gedurfd is met een grote hoek dat overhangt, als dat niet correct wordt ondersteund kan de structuur dat gewicht niet houden. En gezien ze met veel open ruimtes werken zijn er weinig tussenwanden die de structuur hadden kunnen verstevigen. Doe daarbij nog wat trillingen van de werken en hop...
 • Beatriz Pereira

  1 maand geleden
  Laten we hopen dat er effectief werk van komt en dat het niet bij losse woordjes en mooie praatjes blijft....
 1. Loodzware balans na zoektocht onder puin ingestorte school: alle 5 vermisten dood teruggevonden
  Play
  Antwerpen

  Loodzware balans na zoektocht onder puin ingestorte school: alle 5 vermisten dood teruggevon­den

  De zoektocht naar mensen onder het puin na de gedeeltelijke instorting van een schoolgebouw in aanbouw in de Antwerpse wijk Nieuw Zuid is afgelopen. Er zijn vijf dodelijke slachtoffers gevallen: drie Portugezen, een Roemeen en een Rus, zo bevestigt de Antwerpse lokale politie. Het vijfde lichaam is geborgen, waardoor er geen vermisten meer zijn. De hulpdiensten verlaten stilaan de plaats van de ramp. Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever zal het gebouw in aanbouw wellicht volledig moeten worden afgebroken, zo zegt hij aan VTM NIEUWS.