Beeld van een eerdere actie van magistraten in het Justitiepaleis in Brussel.
Volledig scherm
Beeld van een eerdere actie van magistraten in het Justitiepaleis in Brussel. © BELGA

Gerechtelijke wereld voert op 20 maart actie “om justitie te redden”

De volledige gerechtelijke wereld (magistraten, advocaten, griffiers ...) wordt opgeroepen om op 20 maart te verzamelen voor verschillende gerechtsgebouwen in het land. De actie is bedoeld om de eisen voor een toegankelijke en betaalbare justitie voor iedereen kracht bij te zetten in de aanloop naar de verkiezingen. 

17 reacties

 • Daniel Meuleman

  2 jaar geleden
  Justitie is een corrupte rotte boel met al die politiek benoemde rechters. Ik heb er geen vertrouwen in. Dat men dat eens aanklaagt.
 • Barbara Schotte

  2 jaar geleden
  Laat het gerechterlijk wereldje zichzelf eerst eens goed in vraag te stellen!
 • Marc Van der Vloedt

  2 jaar geleden
  Identificeren (van het werkelijke) slachtoffer ! (meer is echt niet nodig) en later misschien de modus operandi van de daders toetsen aan middelen die hem wettelijk geboden werden en dan het nodige doen om herhalingen te voorkomen.
 • censor

  2 jaar geleden
  Ik dacht dat justitie eens ging doorgelicht worden op corrupte rechters, advocaten die zonder reden in beroep blijven gaan....en de gedupeerden eens in gewoon Vlaams alles krijgen uitgelegd ipv in het advocaten -jargon...en oud -Nederlands....dus heb ik verkeerd gelezen....
 • ka Van der Linden

  2 jaar geleden
  Waarom niet gewoon gaan werken zoals iedereen ?
 1. Plafond Hof van Cassatie in Brussels justitiepaleis ingestort, twee gewonden door omvallende kasten bij Hof van Beroep

  Plafond Hof van Cassatie in Brussels justitiepa­leis ingestort, twee gewonden door omvallende kasten bij Hof van Beroep

  In het Brusselse justitiepaleis is het plafond van de griffie van het Hof van Cassatie gedeeltelijk ingestort. De instorting vond afgelopen nacht plaats en maakte geen slachtoffers, maar de materiële schade is aanzienlijk. Oorzaak van de instorting is waterinsijpeling, klinkt het. Bij het hof van beroep vielen maandag al twee gewonden toen enkele archiefkasten omvielen, is vandaag bekend geraakt. Brussels burgemeester Philippe Close (PS) vraagt zich af of het echt nog tot 2040 zal duren vooraleer het oude jusititiepaleis, dat al tientallen jaren in de steigers staat, gerenoveerd zal worden.
 1. River blaast bellen in een glas en vindt het supergrappig
  Play

  River blaast bellen in een glas en vindt het supergrap­pig

 2. Indrukwekkend: luister mee naar het geluid van ijs
  Play

  Indrukwek­kend: luister mee naar het geluid van ijs