MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.
Volledig scherm
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. © BELGA

Georges-Louis Bouchez: “Sophie Wilmès wordt premier van de volgende regering, daar ben ik zeker van”

In een interview met Humo laat MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez zijn licht schijnen over de afgelopen maanden vol politieke impasse en de nakende regeringsvorming. “Sophie Wilmès wordt premier van de volgende regering, daar ben ik zeker van”, klinkt het vol zelfvertrouwen.

 1. ‘Eveline’ gebruikte ook foto's van Gentse onderwijzeres: “Ze is een groter slachtoffer dan die BV’s”
  Gent

  ‘Eveline’ gebruikte ook foto's van Gentse onderwijze­res: “Ze is een groter slachtof­fer dan die BV’s”

  G.R., de jongeman die via catfishing naaktfoto's van verschillende BV's bemachtigde, gebruikte voor zijn praktijken foto's van een Gentse onderwijzeres. Dat melden Het Nieuwsblad en De Standaard en het nieuws wordt door gerechtelijke bronnen bevestigd. Hoe de 27-jarige G.R. aan de foto's van de jonge vrouw raakte, is nog niet duidelijk. De onderwijzeres heeft voorlopig nog geen klacht ingediend. G.R. werd begin oktober onder aanhoudingsbevel geplaatst maar enkele dagen later vrijgelaten onder voorwaarden.
 1. Elio Di Rupo kondigt “gedeeltelijke lockdown” af voor Wallonië. Van Ranst: “Kan inspiratie zijn voor Vlaanderen”
  Play

  Elio Di Rupo kondigt “gedeelte­lij­ke lockdown” af voor Wallonië. Van Ranst: “Kan inspiratie zijn voor Vlaanderen”

  Wallonië krijgt een strengere avondklok dan de rest van het land. Dat heeft de Waalse regering aangekondigd tijdens een persconferentie. De avondklok gaat in Franstalig België al in om 22 uur en duurt tot 6 uur ‘s ochtends. Di Rupo kondigde nog meer verstrengingen aan. De maatregelen gaan morgen in en gelden tot 19 november. Volgens viroloog Marc Van Ranst kan het mogelijk “als inspiratie” dienen voor Vlaanderen.
 2. Patrick Dewael (Open Vld): “Alle vertrouwen in dat er op 1 oktober nieuwe regering zal zijn”

  Patrick Dewael (Open Vld): “Alle vertrouwen in dat er op 1 oktober nieuwe regering zal zijn”

  De onderhandelaars van de zeven partijen die werken aan een nieuwe federale regering zitten zondagvoormiddag opnieuw samen, nadat ze zaterdag tot even voor middernacht hebben doorgewerkt. Over de inhoud of de vordering bleef men het hele weekend erg discreet. Kamervoorzitter Patrick Dewael (Open Vld) zei in ‘De Zevende Dag’ dat hij er alle vertrouwen in heeft dat er op 1 oktober een regering komt.