Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © EPA

Georganiseerde misdaad floreert dankzij corona

De georganiseerde misdaad deed tijdens de coronacrisis goede zaken. De Belgische antiwitwascel speelde vorig jaar 1.228 nieuwe dossiers door aan de parketten. Die gingen over ruim 1,63 miljard euro aan verdachte geldstromen uit alle vormen van criminaliteit. Dat zijn honderden miljoenen meer dan de vorige jaren, schrijft De Tijd zaterdag. In 2019 ging het nog om 1,15 miljard euro. Het is zelfs 1 miljard meer dan in 2015.

13 reacties

 • anna vandenberg

  1 maand geleden
  Alleen de echte Belgen betalen de rekening. De Belgen in de VIP wonen in een belasting paradijs en hun vermogen is veilig in vennootschappen. De criminelen hun vermogen is veilig ondergebracht in hun moederland en lopen alle kantjes af om zoveel mogelijk te genieten en zo weinig mogelijk bij te dragen, recentste voorbeeld de familie El Kaouakibi.
 • cor vermonden

  1 maand geleden
  De politiek geeft al decennialang het goede voorbeeld zeggen ze zelf, een rotte (overrijpe) appel kom je overal weleens tegen zeggen de goede peren dan.
 • Roel HENDRICKX

  1 maand geleden
  advocaten en rechters moeten maar leren realistische straffen uit te schrijven of uit te oefenen bvb. 50KW of meer in de stoel of ook een prikje!
 • emiel wouters

  1 maand geleden
  Die mensen proberen enkel maar te doen wat ze van de verschillende regeringen in dit land geleerd hebben. Zoveel mogelijk zakken hebben aan je kleren, zodat je deze in 1 keer kan vullen. Hoe minder zakken hoe lager je in de klasse staat. Maar oefenen baart kunst.
 • Elfride Van Overloop

  1 maand geleden
  Het is toch algemeen bekend, sinds de drooglegging in de VS, dat de maffia zich op alles stort wat verboden is, en zelfs op wat verplicht wordt ?
 1. Bart De Wever over PFOS-vervuiling: “Multinational is inderdaad zeer goed weggekomen tot heden”

  Bart De Wever over PFOS-vervuiling: “Multinati­o­nal is inderdaad zeer goed weggekomen tot heden”

  “De inzichten over de PFOS-vervuiling zijn veel te laat doorgesijpeld in Europa, en Vlaanderen is geen uitzondering. Daardoor zijn we nu lelijk in verlegenheid gebracht.” Dat zei Antwerps burgemeester Bart De Wever in De Zevende Dag. Hij vindt dat de politiek daaruit lessen moet trekken, zodat er niet, zoals nu, pas vandaag aan een sterke juridische positie moet worden gewerkt “ten opzichte van multinationals die inderdaad zeer goed zijn weggekomen tot heden”.
 2. Michel van den Brande: “300% zeker dat gebouw stelling meesleurde. Andersom is onmogelijk”
  Play
  34

  Michel van den Brande: “300% zeker dat gebouw stelling meesleurde. Andersom is onmogelijk”

  Michel van den Brande, bekend van ‘The Sky is The Limit’, is als stellingbouwer betrokken bij de ramp in Antwerpen. De stelling bij het gebouw dat instortte, is van Kontrimo, het bedrijf van de Bekende Vlaming. Die is er 300% zeker van dat het gebouw de stelling heeft meegesleurd, en niet andersom. “Met die stelling was alles in orde”, reageert Michel bij VTM NIEUWS. Volgens de politie zal het onderzoek dat moeten uitwijzen.