Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © EPA

Georganiseerde misdaad floreert dankzij corona

De georganiseerde misdaad deed tijdens de coronacrisis goede zaken. De Belgische antiwitwascel speelde vorig jaar 1.228 nieuwe dossiers door aan de parketten. Die gingen over ruim 1,63 miljard euro aan verdachte geldstromen uit alle vormen van criminaliteit. Dat zijn honderden miljoenen meer dan de vorige jaren, schrijft De Tijd zaterdag. In 2019 ging het nog om 1,15 miljard euro. Het is zelfs 1 miljard meer dan in 2015.

13 reacties

 • rita vdbergh

  1 jaar geleden
  Alleen de echte Belgen betalen de rekening. De Belgen in de VIP wonen in een belasting paradijs en hun vermogen is veilig in vennootschappen. De criminelen hun vermogen is veilig ondergebracht in hun moederland en lopen alle kantjes af om zoveel mogelijk te genieten en zo weinig mogelijk bij te dragen, recentste voorbeeld de familie El Kaouakibi.
 • cor vermonden

  1 jaar geleden
  De politiek geeft al decennialang het goede voorbeeld zeggen ze zelf, een rotte (overrijpe) appel kom je overal weleens tegen zeggen de goede peren dan.
 • Roel Hendrickx

  1 jaar geleden
  advocaten en rechters moeten maar leren realistische straffen uit te schrijven of uit te oefenen bvb. 50KW of meer in de stoel of ook een prikje!
 • emiel wouters

  1 jaar geleden
  Die mensen proberen enkel maar te doen wat ze van de verschillende regeringen in dit land geleerd hebben. Zoveel mogelijk zakken hebben aan je kleren, zodat je deze in 1 keer kan vullen. Hoe minder zakken hoe lager je in de klasse staat. Maar oefenen baart kunst.
 • Elfride Van Overloop

  1 jaar geleden
  Het is toch algemeen bekend, sinds de drooglegging in de VS, dat de maffia zich op alles stort wat verboden is, en zelfs op wat verplicht wordt ?