De Japanse sopraan Anna Pardo en celliste Eline Duerinck brachten een ceremonie vanop een gondel.
Volledig scherm
De Japanse sopraan Anna Pardo en celliste Eline Duerinck brachten een ceremonie vanop een gondel. © BELGAONTHESPOT

Gentse vredesactivisten herdenken kernaanval op Hiroshima en Nagasaki

In Gent hebben honderden vredesactivisten zondagavond de kernaanval op Hiroshima en Nagasaki herdacht. Ze lieten lampionnen te water voor de slachtoffers en riepen op tot een wereldwijd totaal verbod op kernwapens. De Japanse sopraan Anna Pardo en celliste Eline Duerinck brachten een ceremonie vanop een gondel.

15 reacties

 • cecil atherton

  4 jaar geleden
  Dat is een grote leugen, Marleen van Overbeke. Zulke commentaar doet vermoeden dat u lid bent van die linkse poppenkast en willens nillens leugens verspreidt. Japan had al meermaals de overgave aan 'den amerikaan' overhandigd, meermaals, maanden voor de bom voor het eerst, iedere keer geweigerd door die 'linkse' criminelen. De bewijzen liggen in het museum in Hiroshima tentoongesteld voor wie het met eigen ogen wil zien.
 • adam naaktgeboren

  4 jaar geleden
  De Japanners werkten aan biologische wapens zoals de pest en testen dit zelfs op de eigen bevolking. Nadien stuurden ze duizenden kleine ballonnen de lucht in in de hoop zo de VS te kunnen bereiken. Dit moest een halte toe geroepen worden om erger te voorkomen. Dit was de enige oplossing om de Japanners zo te evenaren dat er nog iets krachtigers was dat hun wapens.
 • Marleen Van Overbeke

  4 jaar geleden
  Japan werd door 'Little Boy' tot de overgave gedwongen. Zo niet gingen 600.000 tot 1 mil. soldaten het leven verliezen!
 • FRANK WILLEMS

  4 jaar geleden
  Belgie heeft wel aan Amerika de verdeling gegeven van het congo Uranium in 1936 in In Amerika lag een stock van duizenden kilo's waar ook de atoom bommen mee gemaakt zijn ,en Belgie het 3e land was dat atoom centrales bouwde
 • Fredien Vandervekens

  4 jaar geleden
  Waar blijven ze het halen ? Ze worden wel héél lullig. Weer eens "stoned" ?
 1. Wat weten we precies over de kernwapens van Noord-Korea?

  Wat weten we precies over de kernwapens van Noord-Ko­rea?

  Wereldwijd groeit de ongerustheid over een kernoorlog nu het spierballenvertoon tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Amerikaanse president Donald Trump steeds verder lijkt te escaleren. Maar wat is er precies geweten over het nucleaire arsenaal van Pyongyang? De Amerikaanse kernwetenschapper Siegried S. Hecker volgt de ontwikkelingen op de voet en ziet sterke vooruitgang aan Noord-Koreaanse zijde, "Maar: Noord-Korea zal nog minstens twee jaar nodig hebben vooraleer het een raket mét kernkop kan bouwen die krachtig genoeg is om het Amerikaanse vasteland te bereiken", zo schrijft hij in het magazine Foreign Affairs.
 1. "Mensen bonden zich vast aan hun huis om niet weg te vliegen": getuigen vertellen hoe het voelde om orkaan over zich heen te krijgen
  Video

  "Mensen bonden zich vast aan hun huis om niet weg te vliegen": getuigen vertellen hoe het voelde om orkaan over zich heen te krijgen

  Als iets uit een horrorfilm. Zo omschrijven bewoners van de Caraïbische eilanden die getroffen werden door de orkaan Irma hoe het was toen de vreselijke natuurkracht over hen heen trok. "Wagens vlogen door de lucht en containers van 12 meter lang. Mensen bonden zich met touwen vast aan hun huis om niet weg te vliegen", getuigt Knacyntar Nedd op Barbuda, dat nagenoeg helemaal verwoest werd.