De Japanse sopraan Anna Pardo en celliste Eline Duerinck brachten een ceremonie vanop een gondel.
Volledig scherm
De Japanse sopraan Anna Pardo en celliste Eline Duerinck brachten een ceremonie vanop een gondel. © BELGAONTHESPOT

Gentse vredesactivisten herdenken kernaanval op Hiroshima en Nagasaki

In Gent hebben honderden vredesactivisten zondagavond de kernaanval op Hiroshima en Nagasaki herdacht. Ze lieten lampionnen te water voor de slachtoffers en riepen op tot een wereldwijd totaal verbod op kernwapens. De Japanse sopraan Anna Pardo en celliste Eline Duerinck brachten een ceremonie vanop een gondel.

15 reacties

 • cecil atherton

  3 jaar geleden
  Dat is een grote leugen, Marleen van Overbeke. Zulke commentaar doet vermoeden dat u lid bent van die linkse poppenkast en willens nillens leugens verspreidt. Japan had al meermaals de overgave aan 'den amerikaan' overhandigd, meermaals, maanden voor de bom voor het eerst, iedere keer geweigerd door die 'linkse' criminelen. De bewijzen liggen in het museum in Hiroshima tentoongesteld voor wie het met eigen ogen wil zien.
 • adam naaktgeboren

  3 jaar geleden
  De Japanners werkten aan biologische wapens zoals de pest en testen dit zelfs op de eigen bevolking. Nadien stuurden ze duizenden kleine ballonnen de lucht in in de hoop zo de VS te kunnen bereiken. Dit moest een halte toe geroepen worden om erger te voorkomen. Dit was de enige oplossing om de Japanners zo te evenaren dat er nog iets krachtigers was dat hun wapens.
 • Marleen Van Overbeke

  3 jaar geleden
  Japan werd door 'Little Boy' tot de overgave gedwongen. Zo niet gingen 600.000 tot 1 mil. soldaten het leven verliezen!
 • FRANK WILLEMS

  3 jaar geleden
  Belgie heeft wel aan Amerika de verdeling gegeven van het congo Uranium in 1936 in In Amerika lag een stock van duizenden kilo's waar ook de atoom bommen mee gemaakt zijn ,en Belgie het 3e land was dat atoom centrales bouwde
 • Fredien Vandervekens

  3 jaar geleden
  Waar blijven ze het halen ? Ze worden wel héél lullig. Weer eens "stoned" ?