Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Gentse onderzoekers screenen slechthorende baby's op evenwichtsproblemen: “Een wereldwijde primeur”

Sinds 2018 screenen de Vlaamse referentiecentra gespecialiseerd in gehoorproblemen het evenwicht van slechthorende baby’s, en dat is een wereldwijde primeur. Drie jaar later nam bijna negentig procent van de slechthorende baby’s aan de screening deel. Dat blijkt uit onderzoek van de UGent en het UZ Gent. Dankzij de vroege diagnose van evenwichtsproblemen kunnen ernstige gevolgen vermeden worden.

  1. Rob (42) werd van de ene op de andere dag slechthorend en brengt boek uit: “Op hoorapparaat rust groot taboe, dat wil ik doorbreken”
    PREMIUM
    Bree

    Rob (42) werd van de ene op de andere dag slechtho­rend en brengt boek uit: “Op hoorappa­raat rust groot taboe, dat wil ik doorbreken”

    Vijf jaar geleden werd het leven van Hasselaar Rob Beenders (42) heel plots omgegooid. De symptomen die hij weet aan een lichte kater bleken in werkelijkheid te wijzen op iets ernstigers. Een zware vorm van de ziekte van Ménière werd bij hem vastgesteld en hij verloor zijn gehoor aan de linkerkant. Met zijn boek ‘Mijn hoorreis’ wil hij het taboe op slechthorendheid doorbreken. “Een bril is een mode-item, maar een hoorapparaatje wordt vaak verstopt”, vertelt hij.