Gentse Kalandeberg wordt onderzocht in zoektocht naar verdwenen paneel Lam Gods

Op de Kalandeberg in Gent wordt momenteel gezocht naar De Rechtvaardige Rechters, het beroemde verdwenen paneel van het Lam Gods. De stad en het parket van Oost-Vlaanderen hebben daarvoor opdracht gegeven.

30 reacties

 • Jan geussens

  4 jaar geleden
  Al graven ze nog 10 putten gaat daar zeker niet te vinden zijn.
 • Walter Lippens

  4 jaar geleden
  Van een high-tech apparaat gesproken....
 • Ingrid Charlier

  4 jaar geleden
  Zijn er nu echt geen projecten die dat geld beter kunnen gebruiken.
 • Filip Desmedt

  4 jaar geleden
  Denk dat dit paneel ergens tussen een prive collectie hangt bij een steenrijke familie . Of deze het ooit gaat vrijgeven , dat betwijfel ik .
 • Mustafa Weinbaum

  4 jaar geleden
  Ga eens een kijkje nemen in de vrijhavens van Luxemburg en Geneve. Daar ligt het vol ontvreemde kunst die men er gestockeerd houdt, om maar niet aan de rechtmatige eigenaars te moeten teruggeven.
 1. WEERBERICHT. De dag start droog met hier en daar opklaringen, later kans op enkele buien

  WEERBE­RICHT. De dag start droog met hier en daar opklarin­gen, later kans op enkele buien

  Het is vandaag op de meeste plaatsen eerst grijs met in het oosten nog wat motregen, in de Hoge Ardennen soms lichte sneeuwval. In de loop van de dag verschijnen er op meerdere plaatsen opklaringen en in het noordwesten soms brede opklaringen. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het dan weer zwaarbewolkt en mistig. In de kuststreek vallen enkele buien die in de late namiddag geleidelijk het land verder binnentrekken, meldt het KMI.
 2. Agressieve man bedreigt treinconducteur van NMBS: “Ik boks al je tanden eruit!”
  Play

  Video toont hoe agressieve reiziger treincon­duc­teur bedreigt: “Ik boks al je tanden eruit!”

  Deze TikTokbeelden tonen hoe een jongeman helemaal tekeergaat tegen een treinconducteur. In de video is te zien hoe hij tegen de treinbegeleider gaat staan en hem probeert te intimideren. “Ik ga jou hier laten zitten, vriend!” en “Je kan mij toch niks doen, kankerhoertje dat je bent”, schreeuwt de man onder meer. De conducteur zelf slaagt erin zijn kalmte te bewaren, maar de reiziger houdt maar niet op. De exacte omstandigheden zijn nog niet bekend, maar spoorwegmaatschappij NMBS is niet te spreken over het voorval. “We veroordelen elke vorm van agressiviteit of geweld naar het personeel”, klinkt het daar.