LEZ-borden Gent.
Volledig scherm
LEZ-borden Gent. © Wannes Nimmegeers

Gent registreert duizenden Nederlandse overtreders in lage-emissiezone

Antwerpen verdiende al miljoenen aan de Vlaamse lage-emissiezone, maar vanaf deze maand gaat ook de bonnenfabriek in Gent op volle toeren draaien.

73 reacties

 • ANDRE AERTS

  3 jaar geleden
  Niet te verwonderen van Gent ""LEZ". Burgemeester:Mathias De Clercq +nog 2 Open Vld'ers, 3 in het schepencollege, Groenen: 4 in het schepencollege, niet te verwonderen dat die groenen daar voor 65% de plak zwaaien! En dan de burgemeester: Gent is een mooie stad, wij verwelkomen onze bezoekers en de modaliteiten zijn tip top in orde. Mathiaske doe het met uw eigen inwoners, en de horeca zal er veel onder lijden! En maar goed ook.
 • TINA HAESEVOETS

  3 jaar geleden
  Aan Walter Van Criekinge Voor bepaalde Duitse steden heb je een LEZ sticker nodig die eenmalig tussen de 5 en de 20 euro kost. Dit is voor de ganse levensduur van de auto. Niet een geldklopperij zoals bij ons.
 • Pompierke Spanje

  3 jaar geleden
  Zou deze maatregel voor buitenlanders niet op het verkeersbord vermeld moeten worden? Je kan toch als toerist niet in iedere gemeente gaan vragen of de verkeersborden een andere betekenis hebben voor inwoners, niet-Inwoners, toeristen of iemand die familie bezoekt
 • marcel mampaey

  3 jaar geleden
  groen is al met het volgende bezig alle suv uit de steden te weren te gevaarlijk voor voetgangers waar blijven ze het halen. ik kom niet meer in die lez steden en weiger te betalen. groen beweerd een sociale partij te zijn maar het zijn de zwakkeren die voor alles opdraaien.
 • Vany Beernaert

  3 jaar geleden
  Prachtig, lage emissiezones ben voor... Enkel,we hebben er al in 3 steden en dus 3 verschillende registraties, als nu nog Kortrijk,Oudenaarde, Leuven enz.. ook een LEZ invoeren met ook hun aparte registratie, moet iedereen die een nieuwe wagen koopt, een ganse dag registreren Belgie, zo klein maar toch zo bureaucratisch...
 1. Geen verschillende berekeningsmethode meer voor variabele contracten: het wordt duidelijker welk energiecontract nu het best is voor jou

  Geen verschil­len­de bereke­nings­me­tho­de meer voor variabele contracten: het wordt duidelij­ker welk energiecon­tract nu het best is voor jou

  Vanaf november 2022 zullen de energieregulators VREG, CWaPE, BRUGEL en CREG een uniforme methode gebruiken om de geschatte jaarkost van contracten met een variabele prijs voor elektriciteit en aardgas te berekenen. De nieuwe methode, die door de VREG, de Vlaamse Regulator voor Energie en Gas, sinds mei 2022 wordt toegepast, houdt rekening met de verwachte energieprijzen voor de komende 12 maanden. Hierdoor krijg je een juister beeld op basis van de laatst beschikbare prijsnoteringen op de energiebeurzen voor toekomstige leveringen.
 2. Het is menens met LEZ in Gent: duizenden toeristen lopen massaal tegen de lamp

  Het is menens met LEZ in Gent: duizenden toeristen lopen massaal tegen de lamp

  Tijdens de gedoogperiode van de lage-emissiezone (LEZ) werden dagelijks 584 automobilisten betrapt. Meer dan 95% van de Belgische chauffeurs blijkt in orde te zijn. Bij buitenlanders is dat een ander paar mouwen. Zij moeten hun wagen registreren, zelfs voor een daguitstap. Veel toeristen lopen in die val: zowat 10.000 inbreuken waren er de afgelopen maand. Ze mogen voortaan een boete van 150 euro verwachten.