Medialaan
Volledig scherm
© Medialaan

Gent laat boerkini voortaan toe in alle zwembaden, N-VA op achterste poten: "Geen symbool van onderdrukking in onze zwembaden"

In Gent laat het stadsbestuur in alle stedelijke zwembaden de kledijvoorschriften aanpassen, zodat bezoekers in lichaamsbedekkende kleding kunnen zwemmen. Dat heeft het schepencollege beslist na een rechterlijke uitspraak over een boerkiniverbod in twee zwembaden in Gent en Merelbeke. De stad tekent wel beroep aan tegen de motivatie van de rechtbank. "We vinden het niet goed dat de beslissing van de rechter geënt is op religie", zegt schepen van Sport en Gelijke Kansenbeleid, Resul Tapmaz (sp.a). N-VA kan zich niet vinden in het vonnis. In Antwerpen blijft het boerkiniverbod van kracht.

1159 reacties

 • herman de genst

  4 jaar geleden
  Er zijn er hier die duikers in een zwembad zien ? ik ga elke week 3x zwemmen gedurende vele jaren en heb nooit een duiker gezien . vergissen zij zich misschien tussen een zwembad en de zee ?
 • Leo Duym

  4 jaar geleden
  Hoofddoek en boerkini staan voor: 1.Islam-hypocrisie. Haren bedekken om mannenblikken te ontlopen, maar wel sieraden en maquillage. - 2.Schofferen van de man: alsof wij opgewonden raken door loshangende haren en blote schouders. - 3.Onderscheid in mensen: de islam gelovige en de kafir.-4.Onderdrukking. Eerlijkheidshalve: niet alle moslima’s dragen gedwongen de hoofddoek.
 • Marc Baeyens

  4 jaar geleden
  In het Oasiria Water Park van Marrakech is de boerkini VERBODEN. Hygiënisch of niet, de boerka past net zo min in een westers zwembad als schoenen in een islamitische moskee. “De mensen moeten vrij zijn zich te kleden zoals ze willen” (Unia)
 • Ilse Deschuytter

  4 jaar geleden
  Als wij op vakantie gaan bij de moslim gemeenschap, moeten wij ons doch ook aan hun regels houden of niet soms. Wel hier in België hebben wij ook onze regels waar zij zich moeten aan houden doch? Ben het zat dat wij Belgenland steeds buigen om ons aan te passen... Dit kan zo niet verder... straks verlangt men dat we al onze kerken gaan verwijderen en er moskeen op zetten... terug met de voeten op de grond aub! Mvg ilse
 • Chris Devlaeminck

  4 jaar geleden
  In de landen van herkomst wordt de hoofddoek en boerkini gebruikt als onderdrukking van de vrouw. Niet in West-Europa. Hier worden die gebruikt om zich te manifesteren als moslims. Ze willen opkomen als één groep. Ze dragen de hoofddoek voor dezelfde reden als de Hells Angels hun logo op de rug. Ze rekenen op wat sufyaan van camp hier zelf verkondigt. Dat ze binnen 3 generaties met meer zijn dan de gewone Belg en dat ze hun wil aan de samenleving kunnen opleggen.