ANTWERPEN, BELGIUM - JULY 23 : Terrasjes op de Dageraadplaats, obers met mondmaskers noteren gegevens van de klanten pictured on July 23, 2020 in Antwerpen, Belgium, 23/07/2020 ( Photo by Joel Hoylaerts / Photonews
Volledig scherm
ANTWERPEN, BELGIUM - JULY 23 : Terrasjes op de Dageraadplaats, obers met mondmaskers noteren gegevens van de klanten pictured on July 23, 2020 in Antwerpen, Belgium, 23/07/2020 ( Photo by Joel Hoylaerts / Photonews © Photo News

GEMS-rapport toont waarom regering moest versoepelen: Vlaming heeft 3 à 4 knuffelcontacten

De Vlaming - of beter: de Vlaming die nog steeds de motivatiebarometer invult - houdt er in de praktijk gemiddeld 3 à 4 knuffelcontacten op na. Dat staat te lezen in het laatste GEMS-rapport, dat als basis diende voor het Overlegcomité. “Maar 4 op de 10 houdt zich wél nog aan de strikte regel van 1 knuffelcontact.”

89 reacties

 • Hilde Claes

  4 weken geleden
  Ik ben niet bereid om nog langer te stoppen met leven, Wat komt dat komt zei mijn 97-jarige grootmoeder ooit... Wij wassen onze handen dragen mondmasker waar binnen verplicht (zeker niet buiten). Daar blijft het bij. ik wordt nu al een jaar thuis opgesloten (opstaan,eten,werken, overwerken en slapen) en mag al maanden niet meer naar mijn fitness ,waar trouwens bij mijn weten nooit een besmetting is geweest. T'is genoeg geweest.
 • Dirk Jansen

  4 weken geleden
  Als ik hier de reactie' s lees zijn er al veel dood zonder het zelf te beseffen. Als jullie willen verder willen leven zonder knuffels van kinderen en kleinkinderen, mij niet gelaten. Wij gaan niet naar plaatsen waar veel volk is, ontsmetten onze handen, dragen mondmasker waar nodig maar niemand gaat mij verbieden om met mijn kinderen en kleinkinderen te ontvangen.
 • René Van Halen

  4 weken geleden
  Egoïsme viert hoogtij in België.
 • koen leenknecht

  4 weken geleden
  Zonet het debat tussen Van Ranst en De Decker in Ter Zake eens herbekeken . Wow, De Decker veegde Van Ranst gemakkelijk van tafel . Van Ranst is een narcist zei zelfs ' ik moei me met alles' maar liep gewoon met zijn kop tegen de muur en viel door de mand . Eindelijk eens een Vlaamse politicus die de moed heeft narcist van ranst op zijn plaats te zetten .
 • Planet Dune

  4 weken geleden
  Ik heb inderdaad ook een 10 tal "knuffelcontacten"... behalve mensen die sowieso al niet veel anderen zien denk ik niet dat iemand bewust minder mensen ziet dan vroeger.
 1. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 2. Zomerplan zorgt voor optimisme, maar ook voor teleurstelling: “Toch weer nagelbijtend afwachten”
  PREMIUM

  Zomerplan zorgt voor optimisme, maar ook voor teleurstel­ling: “Toch weer nagelbij­tend afwachten”

  En of de bruidsklokken komende zomer weer massaal zullen luiden. Met dank aan het Zomerplan van het Overlegcomité, dat niet alleen de uitbaters van feestzalen, maar ook die fitnesscentra en sterrenrestaurants op mooie vooruitzichten trakteerde. “Eindelijk kunnen we onze job weer min of meer op een normale manier uitoefenen." Voor andere sectoren blijft het nog even nagelbijtend afwachten.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije