ANTWERPEN, BELGIUM - JULY 23 : Terrasjes op de Dageraadplaats, obers met mondmaskers noteren gegevens van de klanten pictured on July 23, 2020 in Antwerpen, Belgium, 23/07/2020 ( Photo by Joel Hoylaerts / Photonews
Volledig scherm
ANTWERPEN, BELGIUM - JULY 23 : Terrasjes op de Dageraadplaats, obers met mondmaskers noteren gegevens van de klanten pictured on July 23, 2020 in Antwerpen, Belgium, 23/07/2020 ( Photo by Joel Hoylaerts / Photonews © Photo News

GEMS-rapport toont waarom regering moest versoepelen: Vlaming heeft 3 à 4 knuffelcontacten

De Vlaming - of beter: de Vlaming die nog steeds de motivatiebarometer invult - houdt er in de praktijk gemiddeld 3 à 4 knuffelcontacten op na. Dat staat te lezen in het laatste GEMS-rapport, dat als basis diende voor het Overlegcomité. “Maar 4 op de 10 houdt zich wél nog aan de strikte regel van 1 knuffelcontact.”

89 reacties

 • Hilde Claes

  1 jaar geleden
  Ik ben niet bereid om nog langer te stoppen met leven, Wat komt dat komt zei mijn 97-jarige grootmoeder ooit... Wij wassen onze handen dragen mondmasker waar binnen verplicht (zeker niet buiten). Daar blijft het bij. ik wordt nu al een jaar thuis opgesloten (opstaan,eten,werken, overwerken en slapen) en mag al maanden niet meer naar mijn fitness ,waar trouwens bij mijn weten nooit een besmetting is geweest. T'is genoeg geweest.
 • Dirk Jansen

  1 jaar geleden
  Als ik hier de reactie' s lees zijn er al veel dood zonder het zelf te beseffen. Als jullie willen verder willen leven zonder knuffels van kinderen en kleinkinderen, mij niet gelaten. Wij gaan niet naar plaatsen waar veel volk is, ontsmetten onze handen, dragen mondmasker waar nodig maar niemand gaat mij verbieden om met mijn kinderen en kleinkinderen te ontvangen.
 • René Van Halen

  1 jaar geleden
  Egoïsme viert hoogtij in België.
 • koen leenknecht

  1 jaar geleden
  Zonet het debat tussen Van Ranst en De Decker in Ter Zake eens herbekeken . Wow, De Decker veegde Van Ranst gemakkelijk van tafel . Van Ranst is een narcist zei zelfs ' ik moei me met alles' maar liep gewoon met zijn kop tegen de muur en viel door de mand . Eindelijk eens een Vlaamse politicus die de moed heeft narcist van ranst op zijn plaats te zetten .
 • Jeroen Verplancke

  1 jaar geleden
  Ik heb inderdaad ook een 10 tal "knuffelcontacten"... behalve mensen die sowieso al niet veel anderen zien denk ik niet dat iemand bewust minder mensen ziet dan vroeger.
 1. Vergelijkers gas en elektriciteit razend populair, maar het is opletten voor geschatte jaarprijs
  8

  Vergelij­kers gas en elektrici­teit razend populair, maar het is opletten voor geschatte jaarprijs

  Door de geëxplodeerde gas- en elektriciteitsprijzen is het enorm populair om te zoeken naar de ideale leverancier. Bij prijsvergelijker MijnEnergie waren er tijdens de eerste negen maanden van 2022 dubbel zoveel simulaties als tijdens dezelfde periode in 2021. Bij energieregulator VREG werd de V-test tijdens de eerste helft van dit jaar al bijna even vaak gebruikt als tijdens heel 2022. Maar er schuilt een addertje onder het gras: de geschatte jaarprijs.
 2. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.