ANTWERPEN, BELGIUM - JULY 23 : Terrasjes op de Dageraadplaats, obers met mondmaskers noteren gegevens van de klanten pictured on July 23, 2020 in Antwerpen, Belgium, 23/07/2020 ( Photo by Joel Hoylaerts / Photonews
Volledig scherm
ANTWERPEN, BELGIUM - JULY 23 : Terrasjes op de Dageraadplaats, obers met mondmaskers noteren gegevens van de klanten pictured on July 23, 2020 in Antwerpen, Belgium, 23/07/2020 ( Photo by Joel Hoylaerts / Photonews © Photo News

GEMS-rapport toont waarom regering moest versoepelen: Vlaming heeft 3 à 4 knuffelcontacten

De Vlaming - of beter: de Vlaming die nog steeds de motivatiebarometer invult - houdt er in de praktijk gemiddeld 3 à 4 knuffelcontacten op na. Dat staat te lezen in het laatste GEMS-rapport, dat als basis diende voor het Overlegcomité. “Maar 4 op de 10 houdt zich wél nog aan de strikte regel van 1 knuffelcontact.”

89 reacties

 • Hilde Claes

  5 maanden geleden
  Ik ben niet bereid om nog langer te stoppen met leven, Wat komt dat komt zei mijn 97-jarige grootmoeder ooit... Wij wassen onze handen dragen mondmasker waar binnen verplicht (zeker niet buiten). Daar blijft het bij. ik wordt nu al een jaar thuis opgesloten (opstaan,eten,werken, overwerken en slapen) en mag al maanden niet meer naar mijn fitness ,waar trouwens bij mijn weten nooit een besmetting is geweest. T'is genoeg geweest.
 • Dirk Jansen

  5 maanden geleden
  Als ik hier de reactie' s lees zijn er al veel dood zonder het zelf te beseffen. Als jullie willen verder willen leven zonder knuffels van kinderen en kleinkinderen, mij niet gelaten. Wij gaan niet naar plaatsen waar veel volk is, ontsmetten onze handen, dragen mondmasker waar nodig maar niemand gaat mij verbieden om met mijn kinderen en kleinkinderen te ontvangen.
 • René Van Halen

  5 maanden geleden
  Egoïsme viert hoogtij in België.
 • koen leenknecht

  5 maanden geleden
  Zonet het debat tussen Van Ranst en De Decker in Ter Zake eens herbekeken . Wow, De Decker veegde Van Ranst gemakkelijk van tafel . Van Ranst is een narcist zei zelfs ' ik moei me met alles' maar liep gewoon met zijn kop tegen de muur en viel door de mand . Eindelijk eens een Vlaamse politicus die de moed heeft narcist van ranst op zijn plaats te zetten .
 • Planet Dune

  5 maanden geleden
  Ik heb inderdaad ook een 10 tal "knuffelcontacten"... behalve mensen die sowieso al niet veel anderen zien denk ik niet dat iemand bewust minder mensen ziet dan vroeger.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Oproer op vliegtuig TUI nadat het met uren vertraging vertrekt en dan plots in Parijs landt en niet in Brussel: passagiers weigeren uit te stappen

  Oproer op vliegtuig TUI nadat het met uren vertraging vertrekt en dan plots in Parijs landt en niet in Brussel: passagiers weigeren uit te stappen

  Een technisch defect en slechte communicatie hebben de gemoederen hoog doen oplaaien op een vlucht van TUI fly. Reizigers die onderweg waren van het Marokkaanse Fez naar Brussel, moesten eerst een hele nacht wachten op een vervangvliegtuig. Toen dat uiteindelijk niet in België maar wel op de luchthaven van Orly bij Parijs landde, brak oproer uit aan boord. Een deel van de reizigers weigerde uit te stappen en eiste dat het toestel door zou vliegen naar de eindbestemming. TUI Belgium geeft toe dat de zaken niet zijn gelopen zoals het hoort.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.