Onze kinderen mogen wellicht hopen dat ze binnenkort zónder mondmasker les kunnen volgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze kinderen mogen wellicht hopen dat ze binnenkort zónder mondmasker les kunnen volgen. © Benny Proot

GEMS-expert is hoopvol: “Mondmasker over enkele weken niet meer verplicht”

Hoelang moeten we nog mondmaskers dragen? Zijn ze nog nuttig als eind augustus meer dan 80 procent van de volwassen Belgen volledig gevaccineerd zal zijn? Zullen onze kinderen de maskers eindelijk achterwege mogen laten op school? “Als er weinig virus circuleert, zijn ze alleen nuttig in bepaalde situaties”, zegt professor infectieziekten Steven Callens (UGent).

43 reacties

 • Wesley Kenis

  2 maanden geleden
  Wie beslist over de "veilighzid" van het vaccin? Virologen of zullen het toch eerder onbekwame politici zijn die aandelen hebben bij big farma...beantwoord u zelf maar de vraag
 • Christian Deckers

  2 maanden geleden
  Kan iemand mij vertellen wat de precieze werking van het mondkapje is? Voorkomt het dat je rotzooi inademt of juist dat je uitgeademde rotzooi niet rondstrooit?
 • Gino SINNESAEL

  2 maanden geleden
  Ik vrees ervoor, als ik zie hoeveel regio's terug oranje en zelfs rood beginnen te kleuren en er meer en meer besmettingen zijn. De 'grote versoepeling' van vlak voor de grote vakantie, zou wel eens kunnen leiden tot nieuwe strengere maatregelen. Wie had dit niet zien aankomen? Enkel de regering(en) die kozen voor populisme i.p.v. Volksgezondheid?
 • Thomas De Beucker

  2 maanden geleden
  Boehoe, een mondkapje dragen... blijven verplichten tot corona onder de knie is. Ben vooral die jojo beu. Wees consequent.
 • Simon Gevaert

  2 maanden geleden
  De meeste publieke plaatsen in België zijn zo druk dat ik het heel wijs vind om ook in de toekomst een mondmasker te blijven dragen op drukke momenten. Veel minder kans op verkoudheden en gewoon hygiënischer. Benieuwd hoe begripvol en verdraagzaam de gemiddelde Belg hierop zal reageren...