Onlangs schoven studenten in Leuven tot wel vijf uur aan voor een studentenkot. Zulke taferelen zie je volgens Kristophe Thijs ook in Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
Onlangs schoven studenten in Leuven tot wel vijf uur aan voor een studentenkot. Zulke taferelen zie je volgens Kristophe Thijs ook in Gent. © VTM nieuws / RV

Gemiddeld studentenkot kost volgend jaar 514 euro per maand: “Op twee jaar tijd prijsstijging van 20 procent”

Vlaamse studenten zien de prijs voor hun kot op amper twee jaar tijd met gemiddeld 20% stijgen, zegt de beroepsvereniging van vastgoedmakelaars CIB. “ Dit academiejaar betaalden studenten gemiddeld 453 euro per maand, in 2021-2022 huurde je voor 424 euro nog een doorsnee studentenkamer. Volgend academiejaar schiet die huurprijs door naar 514 euro per maand, zo blijkt uit de eerste contracten die nu geregistreerd zijn. Wat betekent dat voor de prijzen in de studentensteden waar de krapte het grootst is? “Als eigenaars zien dat er 50 studenten opdagen om een kamer te bezichtigen, weten ze dat ze de prijs kunnen opdrijven.”.

48 reacties

 • Tom Verboven

  1 week geleden
  Huur of koop een appartement met 2 slaapkamers en betaal met 2 .
 • Joris Janssens

  1 week geleden
  Lessen op afstand zoals ten tijde van Corona met hier en daar een moment van aanwezigheid. Moet toch lukken?
 • Fonske Beys

  1 week geleden
  Enkel immo is hier de oorzaak van . Zonder hen was kopen en huren wel betaalbaar . Een eerlijk makelaar krijgt niets verkocht .
 • Jef Verhulst

  1 week geleden
  Vandaar dat in steden met universiteiten zoveel studentenkoten gebouwd worden en vaak zijn dat 'luxe' koten. Dit zijn woekerprijzen voor de plaats die je hebt, tijd om de huurprijzen in het algemeen aan banden te leggen bv. door de inflatie niet volledig mee te laten tellen.
 • RIET HEIRMAN

  1 week geleden
  misschien ben je beter af met de auto als je 3 kinderen daar hebt, of met het openbaar vervoer, het is ook een optie om dan een huis of appartement te huren, er zijn wel steden die dat niet graag hebben, maar velen doen dat toch.