Gemiddeld nog één bed per ziekenhuis vrij op intensieve: wat als ze allemaal vol komen te liggen? Steven Van Gucht legt uit

Volgens de meest recente cijfers is er gemiddeld nog maar één bed per ziekenhuis vrij op de diensten intensieve zorg. Bottleneck voor het creëren van extra bedden blijkt een gebrek aan gekwalificeerd personeel. Maar wat als de ziekenhuisbezetting blijft stijgen?

36 reacties

 • mutley dastardly

  4 weken geleden
  Verzwaar de boetes, voer de politiestaat in - en verplicht systematisch testen! Vaccinaties verplichten!
 • Cris Verwilligen

  4 weken geleden
  Mr Meers. Dat gaat wel: geef aan iemand juist 1 taak om te leren: laat ons zeggen spuitjes zetten. Als die dat 8 uur per dag doet aan 5 dagen, dan kan die op twee weken perfect spuiten zetten: ontlast de anderen en na die twee weken een ander deel. Teaching on the job, maar zolang je alleen kijkt naar diploma en papiertjes? Akkoord, ze missen theoretische kennis maar hebben toegepaste kennis: praktijk. Als iemand 6 maand 8 uur per dag iets doet wordt die ook een expert in het vak.
 • jean witse

  4 weken geleden
  Ziekenhuizen sluiten voor covid patienten. Puffertje geven en gehandicaptenkaart en lidkaart van de coronaclub.
 • Thomas Descheper

  4 weken geleden
  Christophe lammens. Volledig. Maar volledig correct. 0.001 percent capaciteit. 2000 bedjes . Niks extra voorzien op een jaar tijd. Chapeau instanties.
 • Krista Thijs

  4 weken geleden
  Als ze allemaal vol liggen dan moet je verplicht alleen sterven in je eigen tuin in een grote huisvuilzakken, niet de blauwe, je betaalt toch genoeg milieubelastingen ! Ze zijn verplicht om je mee te nemen !
 1. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”

 2. Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen
  Play

  Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen