Gemiddeld nog één bed per ziekenhuis vrij op intensieve: wat als ze allemaal vol komen te liggen? Steven Van Gucht legt uit

Volgens de meest recente cijfers is er gemiddeld nog maar één bed per ziekenhuis vrij op de diensten intensieve zorg. Bottleneck voor het creëren van extra bedden blijkt een gebrek aan gekwalificeerd personeel. Maar wat als de ziekenhuisbezetting blijft stijgen?

36 reacties

 • mutley dastardly

  1 maand geleden
  Verzwaar de boetes, voer de politiestaat in - en verplicht systematisch testen! Vaccinaties verplichten!
 • Cris Verwilligen

  1 maand geleden
  Mr Meers. Dat gaat wel: geef aan iemand juist 1 taak om te leren: laat ons zeggen spuitjes zetten. Als die dat 8 uur per dag doet aan 5 dagen, dan kan die op twee weken perfect spuiten zetten: ontlast de anderen en na die twee weken een ander deel. Teaching on the job, maar zolang je alleen kijkt naar diploma en papiertjes? Akkoord, ze missen theoretische kennis maar hebben toegepaste kennis: praktijk. Als iemand 6 maand 8 uur per dag iets doet wordt die ook een expert in het vak.
 • jean witse

  1 maand geleden
  Ziekenhuizen sluiten voor covid patienten. Puffertje geven en gehandicaptenkaart en lidkaart van de coronaclub.
 • Thomas Descheper

  1 maand geleden
  Christophe lammens. Volledig. Maar volledig correct. 0.001 percent capaciteit. 2000 bedjes . Niks extra voorzien op een jaar tijd. Chapeau instanties.
 • Krista Thijs

  1 maand geleden
  Als ze allemaal vol liggen dan moet je verplicht alleen sterven in je eigen tuin in een grote huisvuilzakken, niet de blauwe, je betaalt toch genoeg milieubelastingen ! Ze zijn verplicht om je mee te nemen !
 1. De 5 belangrijkste zaken die je van assisenproces rond moord op Sofie Muylle moet weten
  Play

  De 5 belangrijk­ste zaken die je van assisenpro­ces rond moord op Sofie Muylle moet weten

  Het proces rond de moord op Sofie Muylle (27) start maandag in het Brugse assisenhof. De beschuldigde Alexandru Caliniuc (27) staat terecht voor de verkrachting, foltering en het ombrengen van de vrouw uit Roeselare in januari 2017 op het strand van Knokke-Heist. De Roemeen riskeert levenslang, maar zijn advocaten willen hem vrijgesproken zien voor moord. Dit is wat je moet weten over de zaak.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar