Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © photo_news

Gemeenten hekelen factuur voor extra loon politiemensen

De Waalse, Brusselse en Vlaamse steden en gemeenten pikken het niet dat de lokale politiezones mee moeten betalen aan de miljoenenfactuur voor de recente loonsverhoging bij de politie. Dat schrijven De Tijd en L'Echo vandaag.

22 reacties

 • Bart De Groote

  1 jaar geleden
  Loonsverhoging? Een correctie ja! Al wat ze hebben gedaan is gekeken welke weddeschalen bij de politie al jaren te weinig worden betaald tov de rest van het openbaar ambt, en dat eindelijk gelijkgetrokken. Bij mij scheelde het 20 euro/maand. Whoopee! Sinds 2001 heeft de politie nog geen euro echte opslag gehad!
 • Laurence Debast

  1 jaar geleden
  Aan alle betweters.... Als wíj dan toch dik verdieners zijn ( minder dan 10euro per uur weekend nacht vroege late 10 uur shifts) waar blijven jullie dan? Wij hebben dringend versterking nodig. Ah ja ter info geen firmawagen geen firmagsm geen maaltijdcheques en als er een bom ontploft wees aanwezig. Kandidaten????
 • marcel de baerdemaeker

  1 jaar geleden
  oplossing de boetes verhogen en wij betalen weer de gaten
 • jos duriau

  1 jaar geleden
  Dat heeft men nu met al die regeringen , niemand geraakt daar nog wijs uit , terug naar 1 regering graag , trouwens zou het ook veel goedkoper zijn of moeten enkel de werkenden besparen ?
 • jurgen meirsman

  1 jaar geleden
  Ronny Biesen, als je het toch zo'n mooie job vindt, het staat u vrij om mee te doen aan de selecties... En wijs me gerust de weg naar die 'honderden premies'. Maar het zou beter zijn om te zwijgen als je niet eens weet hoe het eraan toe gaat. Als ieder voor eigen deur veegt en de rekening van anderen niet maakt, zou het al veel beter gaan in de wereld.
 1. Minder premies, wel maaltijdcheques voor politieagenten
  binnenland

  Minder premies, wel maaltijd­che­ques voor politie­agen­ten

  Meer dan een jaar nadat er een akkoord was bereikt over aanpassingen aan het statuut van de politiemensen, kunnen die ook van kracht worden. Het koninklijk besluit over de hervormingen werd gisteren ondertekend, zo kondigde commissaris-generaal Marc De Mesmaeker vandaag aan in "De Ochtend". Er verdwijnen bijna twintig premies voor de nieuwkomers, maar de agenten zullen in ruil wel maaltijdcheques krijgen en een reeks loonschalen wordt opgetrokken, aldus Joery Dehaes van ACV Politie.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven