Bisschop van Limburg Patrick Hoogmartens.
Volledig scherm
Bisschop van Limburg Patrick Hoogmartens. © BELGA

Gelovigen willen wijziging katholieke standpunten over gezin

Mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Limburg, heeft zich vandaag tijdens de studiedag in Leuven hoopvol uitgelaten dat de Buitengewone Bisschoppensynode die Paus Franciscus van 5 tot 19 oktober organiseert rekening zal houden met de resultaten van de bevragingen over dit thema.

 1. Wanneer wordt u gevaccineerd, en met welk vaccin? Ook uw woonplaats speelt een rol, dit zijn alle mogelijke scenario’s

  Wanneer wordt u gevacci­neerd, en met welk vaccin? Ook uw woonplaats speelt een rol, dit zijn alle mogelijke scenario’s

  Binnenkort starten de vaccinaties voor de brede bevolking onder de 65 jaar in Vlaanderen. Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft daarvoor een overzicht gelanceerd waarop iedereen kan controleren wanneer hij of zij aan de beurt zal zijn voor een coronavaccin. Daarbij speelt trouwens niet alleen uw leeftijd een rol, maar ook uw woonplaats. We zetten de mogelijke scenario’s op een rij en u kan in de tabel zelf uw leeftijd opzoeken.
 2. Meer dan een derde van de Franstaligen wil zich niet laten vaccineren

  Meer dan een derde van de Franstali­gen wil zich niet laten vaccineren

  De Vlamingen zijn meer bereid om zich te laten vaccineren dan de Franstaligen. Terwijl in Vlaanderen 71 procent van de niet-gevaccineerde Vlamingen positief staan tegenover de coronavaccins, is dat in Brussel en Wallonië maar 51 procent. Daarnaast weigert 38 procent van de Franstaligen een vaccin, tegenover 20 procent van de Vlamingen. Dat blijkt uit de motivatiebarometer van de UGent, UCLouvain en de ULB, waarover Le Soir en de kranten van Sudpresse schrijven.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”