Vincent Orroi en Orry Van de Wauwer
Volledig scherm
PREMIUM
Vincent Orroi en Orry Van de Wauwer © David Legrève / Frederik Beyens PN

Gelovige holebi’s zijn ontgoocheld in de paus: “Op deze manier duwt hij een heleboel mensen weg van de kerk”

Homoseksualiteit is en blijft “een zonde”. Dat schrijft het Vaticaan, meer bepaald de Congregatie voor de Geloofsleer, en wordt ondertekend door paus Franciscus. De Kerk zegt “verbintenissen tussen personen van hetzelfde geslacht” niet te kunnen zegenen, “omdat God de zonde niet zegent”. Gelovige holebi’s reageren ontgoocheld. “Dit is een gemiste kans om te zwijgen.”

 1. Ook binnenspeeltuinen moeten sluiten: deze nieuwe coronamaatregelen gaan vandaag in
  Play

  Ook binnen­speel­tui­nen moeten sluiten: deze nieuwe coronamaat­re­ge­len gaan vandaag in

  Het koninklijk besluit (KB) met de coronamaatregelen - zoals beslist door het Overlegcomité van 3 december - is gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De maatregelen treden vandaag, zaterdag 4 december, om 11 uur in werking. Voor evenementen is evenwel een overgangsweekend voorzien. Die kunnen dit weekend nog georganiseerd worden tot een maximum van 4.000 bezoekers. In het KB staat dat ook de binnenspeeltuinen dicht moeten. We zetten alle maatregelen op een rij.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.