De nucleaire site in Doel.
Volledig scherm
PREMIUM
De nucleaire site in Doel. © BELGA

Gelekt rapport over kernuitstap trekt liberalen niet over de streep: "Heel ontgoocheld en bezorgd”

Haalbaar, betaalbaar en de inzet van een oplopende politieke discussie. De bevindingen uit een gelekt rapport over de kernuitstap kunnen zowel Georges-Louis Bouchez (MR) als Egbert Lachaert (Open Vld) niet overtuigen. Als er na het overlegcomité nog tijd rest, zitten de federale topministers opnieuw samen voor een dossier dat qua gevoeligheid niet moet onderdoen voor de coronacrisis.

 1. Vermassen: “We hebben gevraagd dat lichaam van Dean snel naar ons land overgebracht wordt”

  Vermassen: “We hebben gevraagd dat lichaam van Dean snel naar ons land overge­bracht wordt”

  Jef Vermassen, die de moeder van de vermoorde Dean (4) bijstaat, reageert opgelucht op de beslissing dat het Belgische gerecht de vervolging van verdachte Dave De Kock overneemt. “Ik ben zeer tevreden dat hij in België berecht wordt, ook voor mijn cliënte. We hebben gevraagd dat het lichaam van haar zoon snel overgebracht wordt naar België”, klinkt het. De Kock verschijnt donderdagmiddag voor de officier van justitie in Amsterdam.
 2. Koningin Paola vertelt voor het eerst over haar relatieproblemen: “Ik ben tien jaar lang erg ongelukkig geweest”
  Royalty

  Koningin Paola vertelt voor het eerst over haar relatiepro­ble­men: “Ik ben tien jaar lang erg ongelukkig geweest”

  In een documentaire die binnenkort uitgezonden wordt op RTBF vertelt koningin Paola (84) uitgebreid over de moeilijkheden die ze meemaakte in haar huwelijk met koning Albert (87). Ze verwijst ook naar de buitenechtelijke dochter van haar echtgenoot, prinses Delphine (53), die sinds vorig jaar officieel deel uitmaakt van de koninklijke familie. Dat schrijft Paris Match.
 3. INTERVIEW. Beweging.net gaat ook samenwerken met Groen en Vooruit: “Meer macht? Wij zijn ook een cadeau voor politici”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Beweging.net gaat ook samenwer­ken met Groen en Vooruit: “Meer macht? Wij zijn ook een cadeau voor politici”

  Nu CD&V steeds kleiner wordt, zwaait de machtige christelijke zuil haar poorten open naar andere partijen. Zo gaat Beweging.net intenser samenwerken met Groen en Vooruit. “Uiteraard willen wij zoveel mogelijk impact. Maar wij zijn ook een cadeau voor politici, die zich aan onze bron kunnen laven”, aldus voorzitter Peter Wouters, die openlijk vertelt over zijn nieuwe strategie en de rol van Beweging.net achter de schermen. “Dat u straks uw kind zelf kan leren autorijden is dankzij ons. Bij elke regeringsvorming wil Open Vld dat afschaffen, maar wij houden dat al jaren succesvol tegen.”