De olieraffinaderij van ExxonMobil in Antwerpen. Archiefbeeld.
Volledig scherm
De olieraffinaderij van ExxonMobil in Antwerpen. Archiefbeeld. © BELGA

Geld uit Klimaatfonds blijft naar ExxonMobil vloeien

De Vlaamse regering zal ook de volgende jaren grote stroomverbruikers 'maximaal' compenseren met geld uit het Klimaatfonds. Dat melden de kranten van Mediahuis vandaag. "Alvast één subsidie waarop Jambon niet bespaart", reageert de Bond Beter Leefmilieu.

129 reacties

 • Rudy De Pauw

  2 jaar geleden
  terwijl de man in de straat met moeite zijn stroom rekening kan betalen ,worden die mega bedrijven gesponsord.
 • Eric Lambregs

  2 jaar geleden
  De vervuiler betaald? Niet in Vlaanderen. De omgekeerde wereld, hier krijgen ze een pak subsidie om te vervuilen...
 • vanaeken jokke

  2 jaar geleden
  En wat hebben de trado partijen en SPA voor ons gedaan Ronny Ooijen 450 miljard schuld met de hoogste belastingen ter wereld, belastingen en nog eens belastingen het enige dat ze konden.En voor de rest een hoop schandalen achter gelaten die ons miljarden kosten.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  "Onder die regeling vloeide van 2015 tot 2018 al zo’n 148 miljoen euro naar grote bedrijven, vooral uit de chemie- en metaalsector." Maar de 10 miljoen euro voor cultuur is voor een minister van cultuur een doorn in het oog.
 • Kris Meltens

  2 jaar geleden
  @Francis duizenden kleine zelfstandigen houden dit land ook recht. Krijgen die zulke subsidies?
 1. "ExxonMobil ontving vier miljoen euro te veel gratis emissierechten"

  "ExxonMobil ontving vier miljoen euro te veel gratis emissie­rech­ten"

  Drie installaties van ExxonMobil in België - de raffinaderij in de Antwerpse haven en de polymeerfabrieken in Antwerpen en Meerhout - ontvingen sinds 2005 meer gratis emissierechten dan ze moesten inleveren voor hun uitstoot van broeikasgassen. Dat zegt Bond Beter Leefmilieu. Dat betekent dat ExxonMobil sinds 2005 geen kosten heeft voor al haar CO2-emissies in ons land en er zelfs meer dan 4 miljoen euro mee heeft verdiend.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).