BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Gekibbel over aantal toegelaten vluchten in Deurne

Er wordt geruzied over de luchthaven van Deurne. Tegen advies van de eigen administratie in heeft Vlaams minister van Leefmilieu Koen Van den Heuvel (CD&V) de milieuvergunning aangepast, zodat meer trainingsvluchten mogelijk zijn. Al ontkent de minister dat. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen vandaag.

9 reacties

 • peter maas

  2 jaar geleden
  Haha,die verlenging van de startbaan is voor een reden.Wacht maar af,ze zullen nog meer redenen krijgen om te zeveren. Van mij mag die uitbreiden met vluchten,gedaan om naar Charleroi,Eindhoven of Zaventem te rijden.geloof mij er komen nog grotere dan die kleintjes.
 • G DM

  2 jaar geleden
  Eindhoven ligt op een boogscheut
 • victor vandesande

  2 jaar geleden
  Antwerp airport kan alleen overleven dank zij zware subsidies. Leg een goede verbinding naar Zaventem en sluit Antwerpen . Veel geld gespaard.
 • DAVID VAN LAER

  2 jaar geleden
  Dit zat er aan te komen ofwel ga je voor een beperkte regionale luchthaven of anders voor een luchthaven. Trouwens een trainingsvlucht is een vlucht en dient dan ook zo genoteerd te worden, je zal zien als dit gebeurt zal het rap gedaan zijn met de sportvliegtuigjes daar en dit was en is uiteindelijk nog altijd de verborgen agenda van de luchthaven Deurne. Elke politici, bedrijfsleider, mens met gezond verstand weet dit. Op termijn moet de uitbreiding rendabel zijn niet meer of minder.
 • Luc De Wolf

  2 jaar geleden
  Als mevrouw Pira met de luchthaven van Deurne hetzelfde wil doen als met Mortsel toen ze daar burgemeester was, dan ziet het er niet goed uit voor de luchthaven.
 1. Preventie­ve maatrege­len voor sites waar PFOS-nor­men mogelijk overschre­den worden: eet groenten uit de tuin met mate, laat kinderen niet op terrein spelen

  Preventie­ve maatrege­len voor sites waar PFOS-nor­men mogelijk overschre­den worden: eet groenten uit de tuin met mate, laat kinderen niet op terrein spelen

  De Vlaamse regering komt met preventieve maatregelen voor bepaalde sites waar de PFOS-normen mogelijk overschreden worden. Dat meldt VTM NIEUWS. Vanavond nog krijgen alle lokale besturen in Vlaanderen een brief met een reeks adviezen om toe te passen in de buurt van brandweeroefenterreinen en sites waar zware chemische branden hebben gewoed, omdat daar mogelijk geblust werd met PFOS. Bijvoorbeeld wordt de kwetsbare bevolking - zoals zwangere vrouwen en jonge kinderen - dan afgeraden om nog groenten en fruit uit de tuin te eten en mogen kinderen niet op zulke terreinen spelen.