Zeventig Belgen en rechthebbenden die na de machtsovername door de taliban Afghanistan zijn ontvlucht, worden dezer dagen naar ons land gerepatrieerd. Een groep van 34 personen is vandaag al aangekomen.
Volledig scherm
Zeventig Belgen en rechthebbenden die na de machtsovername door de taliban Afghanistan zijn ontvlucht, worden dezer dagen naar ons land gerepatrieerd. Een groep van 34 personen is vandaag al aangekomen. © rv

Geheime missie: vliegtuig met gerepatrieerde mensen uit Afghanistan landt in Brussel

Op de militaire luchthaven van Melsbroek is donderdag een vliegtuig geland met de eerste 34 van in totaal 70 Belgen en rechthebbenden die na een geheime missie uit Afghanistan zijn gerepatrieerd. Na de evacuatiemissie Red Kite van deze zomer waren nog heel wat mensen die recht hadden op een evacuatie er achtergebleven.

  1. Energiezuinige renovatie van appartementen moet makkelijker kunnen

    Energiezui­ni­ge renovatie van appartemen­ten moet makkelij­ker kunnen

    De Kamercommissie Klimaat keurde dinsdag het voorstel van initiatiefnemer Kris Verduyckt (Vooruit) goed dat het makkelijker wil maken om energiezuinige ingrepen te doen in een appartementsgebouw. Enkel Vlaams Belang onthield zich. De bedoeling is nu dat de federale regering met de bouw- en vastgoedsector aan de slag gaat. Verschillende barrières, zowel wettelijke als financiële, moeten worden weggewerkt. Parlementslid Verduyckt benadrukt de urgentie van maatregelen: “Als we het energieverbruik voor appartementsbewoners willen doen dalen, dan ligt een belangrijke uitdaging bij energiezuinige renovatie van die gebouwen. Dat moet sneller kunnen: het is alle hens aan dek.”