Geert Molenberghs werpt mondmasker en Covid Safe Ticket op als maatregelen tegen besmettingscijfers “die nu sneller stijgen dan verwacht”

We registreren opnieuw gemiddeld meer dan 3.000 coronabesmettingen per dag. Dat is alweer van begin mei geleden én een snellere stijging dan verwacht. “We mogen de cijfers best niet te fel laten oplopen”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) aan HLN LIVE. Hij wijst op het belang van ventilatie, maar werpt ook het Covid Safe Ticket op als mogelijke bescherming én vindt dat we ons mondmasker nog niet zomaar moeten weggooien.

240 reacties

 • Patrick Maillard

  1 maand geleden
  Allee binnenkort terug lockdown tegen nieuwjaar
 • Wino Vermoere

  1 maand geleden
  Allez de cirque kan weer beginnen. Eerst melden dat de stijging zoals verwacht is, nu verschieten ze dat het snel gaat. Geen maatregelen nodig, nu wel ...
 • PETER DE GROOTE

  1 maand geleden
  De politiek laat zich niet zien-horen ze weten het weer beter. Ze gaan liever op zakenreis dan zich met interne zaken bezig te houden. Voeg het COVID safe ticket in en terug mondmaskers aan in grote winkels en voedingswinkels. Maar hier wachten ze weer tot het te laat zal zijn zoals gewoonlijk. Ze kunnen dan in December weer alles dicht gooien zoals ze graag doen hé. In andere landen zijn ze toch wat strenger.
 • paul van gele

  1 maand geleden
  Nu die joeng terug naar school gaan zit het openbaar vervoer terug stampende vol en zonder masker dikwel en alles terug nog maar amper 20 dagen open is en van afstand is geen sprake en laat ons nog even wachten dan kan alles weer dicht in december juist met de feestdagen.
 • Axel Decraene

  1 maand geleden
  Het is belangrijk om het aantal ziekenhuisopnames en opnames op intensive care te beperken. Vaccinatie zou bescherming bieden tegen ernstig doormaken van de ziekte. Daarom is het wenselijk dat er in de media vermeld wordt of de ziekenhuisopnames al dan niet gevaccineerde personen zijn. Niet vermelden kan onrust veroorzaken bij de bevolking. Anderzijds had men, naar analogie van de andere landen het corona certificaat moeten verplichten.
 1. Gouverneur Berx over volle Sportpaleizen: “Bezoekers moeten nadenken of ze nog wel naar een event willen en organisatoren of het nog wel kan plaatsvinden”
  ANTWERPEN

  Gouverneur Berx over volle Sportpalei­zen: “Bezoekers moeten nadenken of ze nog wel naar een event willen en organisato­ren of het nog wel kan plaatsvin­den”

  “Ik denk dat ik in het Sportpaleis ga opereren.” Een veelzeggende tweet van handchirurg Ilse Degreef van UZ Leuven. Dat de IC-bedden in ziekenhuizen straks volledig vol liggen maar dat de Sportpaleizen van deze wereld wel gewoon kunnen vollopen — 51.000 man komend weekend — kan op weinig begrip rekenen in de zorgsector. Antwerps gouverneur Cathy Berx reageert: “Ik hoop dat mensen met dit in het achterhoofd goed nadenken of ze nog wel naar een evenement willen gaan.”
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.