Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven) in gesprek met Daimy Van den Eede
Volledig scherm
Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven) in gesprek met Daimy Van den Eede © HLN LIVE

Geert Molenberghs: “Strengere maatregelen kunnen na week al effect hebben”

Volgens biostatisticus Geert Molenberghs zitten we met de stijging van de huidige coronacijfers binnenkort aan 10.000 besmettingen per dag. “Maar strenge maatregelen kunnen na een week al effect hebben”, zegt Molenberghs ook.

53 reacties

 • Gino Pollet

  1 jaar geleden
  Dat zegt ie omdat je nu al ziet dat het aantal besmetting niet doorgroeit zoals in de vorige pieken. Nog voor de nieuwe beperkingen ingaan. Zo heb je altijd gelijk natuurlijk.
 • René Van Halen

  1 jaar geleden
  Dit zijn exact dezelfde maatregelen die eind oktober ingevoerd waren en die nooit het aantal besmettingen voldoende kon doen dalen. Waarom zouden die nu wel werken?
 • dirk Callens

  1 jaar geleden
  Kunnen, zouden, misschien, het rijtje stopt niet met dergelijke onzin. In mijn werkomgeving weet je het of weet je het niet. En wij zijn experten in wat we doen! Als je het niet weet? ZWIJG!
 • Jos Huibers

  1 jaar geleden
  Sluit mij volledig aan bij Yves De Groote, wie heeft er nog geloof in die mensen. Alles wat ze hadden moeten doen een goede trasing, snel en massaal vaccineren, duidelijk aangeven waar zitten de besmettingen, zorgen voor voldoende testen enz niks hebben ze er van gebakken.
 • ronny meuris

  1 jaar geleden
  Zonder vaccinaties komen we er nooit.
 1. Zo zal het onweer morgen over ons land trekken
  Play

  Zo zal het onweer morgen over ons land trekken

  Vandaag richtte het onweer al op verschillende plaatsen in ons land schade aan, maar ook morgen geldt code geel voor het hele land. Het KMI sluit bovendien niet uit dat er zal worden opgeschaald naar code oranje. Volgens onze weerman Frank Duboccage zal er morgen nóg meer regen vallen en bereiden we ons best voor op windstoten tot meer dan 100 kilometer per uur. Bovendien is er zelfs een kleine kans op tornado’s. Wat mogen we morgen verwachten?
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  4

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.