AP/PN
Volledig scherm
© AP/PN

Geert Molenberghs over piek omikron: "Het gaat nu ongeveer gebeuren. Gemiddeld aantal besmettingen kan over twee tot drie dagen beginnen te dalen”

De piek van de omikrongolf in ons land is nu echt in zicht. Biostatisticus Geert Molenberghs verwacht op basis van de meest recente cijfers dat het gemiddelde aantal besmettingen woensdag of donderdag zal beginnen te dalen. Daarmee is hij nog iets optimistischer dan viroloog Steven Van Gucht. Die zei afgelopen vrijdag dat hij de piek eind deze week of volgende week verwachtte.

 1. OVERZICHT. Aantal besmettingen stijgt minder snel, wel meer patiënten in ziekenhuizen en op intensieve

  OVERZICHT. Aantal besmettin­gen stijgt minder snel, wel meer patiënten in ziekenhui­zen en op intensieve

  Het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land stijgt vandaag opnieuw minder snel. Dat blijkt uit niet-geconsolideerde cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano, die door het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) meegedeeld werden. Het aantal hospitalisaties zakt zelfs voor het eerst weer. Het totale aantal patiënten dat in onze ziekenhuizen en op de diensten intensieve zorgen ligt, stijgt wel door.
 2. Weyts houdt vast aan timing eindtermen

  Weyts houdt vast aan timing eindtermen

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts houdt vast aan de vooropgestelde timing om vanaf september 2023 te kunnen starten met de nieuwe eindtermen in de derde graad van het secundair onderwijs. Dat heeft de N-VA-minister donderdag in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Elisabeth Meuleman (Groen) en Hannelore Goeman (Vooruit). Om regelgevend tijdig klaar te zijn, suggereert Weyts om te werken met een voorstel van decreet in plaats van een ontwerp van decreet. Dat gaat doorgaans sneller omdat de tekst dan niet via de Raad van State moet passeren.
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.