Professor Geert Molenberghs.
Volledig scherm
Professor Geert Molenberghs.

Geert Molenberghs over mogelijke tweede, grotere piek: “Crashen met open ogen zoals in VS kunnen we nog vermijden”

Eén van de wiskundige modellen die het verloop van de corona-epidemie in ons land berekenen, voorspelde in april al een tweede, dramatische piek in de grafiek, waarbij de eerste opstoot maar “een heuveltje” zou lijken, aldus biostaticus Geert Molenberghs (KU Leuven, UHasselt). Nieuwe maatregelen dringen zich op om dat scenario te vermijden. Molenberghs verwacht die nog deze week, zeker voor Antwerpen. “De premier gaat nog spijt krijgen van haar uitspraak dat we niet moeten overdrijven.”

6 reacties

 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Een 2e golf is iets dat terug komt. Wanneer nu overal plots nieuwe haarden opduiken na het versoepelen van de maatregelen is dat het virus dat nog overal aanwezig was. Dat is geen tweede golf. Dat is niet beseffen dat we tot aan onze kin in het water staan.
 • KRISTOFF JOOSENS

  1 jaar geleden
  Eerst de cijfers een goed natellen, België is al gecrashed niet de VS. Op alle Arabische en Joodse zenders gaat het over Corona dus informatie is er genoeg en in hun taal. Samenwerken met hen doen we al 70 jaar dus uw pleidooi is vreselijk achterhaald. Dat ze een intelligente mensen zo verschrikkelijk naïef kunnen zijn is echt triestig.
 • Jozef Van Vaerenbergh

  1 jaar geleden
  Altijd die vergelijking met de VS vergeet niet dat je onze cijfers moet vermenigvuldigen met 33 om te kunnen vergelijken. Dan merk je snel dat België het niet veel beter doet. En let maar op dat het hier niet veel slechter wordt.
 • Michel VYNCKE

  1 jaar geleden
  Moet de Horeca straks weer opdraaien voor een falende overheid die er niet in slaagt contacttracing operationeel te maken!
 • ANNE MARIE DHONDT

  1 jaar geleden
  Waarom luistert de premier niet naar U,Professor, er zijn zeker en dringend maatregelen nodig om dit in te dammen!
 1. OVERZICHT. Opnieuw sterke toename coronabesmettingen, ook hospitalisaties en overlijdens in stijgende lijn

  OVERZICHT. Opnieuw sterke toename coronabe­smet­tin­gen, ook hospitali­sa­ties en overlij­dens in stijgende lijn

  Er worden gemiddeld weer 154,1 besmettingen per dag met het coronavirus geregistreerd in ons land. Dat is een stijging met 66 procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen. Het is al de twaalfde stijging op rij. Ook het aantal hospitalisaties en het aantal overlijdens aan Covid-19 stijgen. Dat blijkt uit de nieuwe update in het dashboard van Sciensano.
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 3. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Open brief: Hulp gevraagd voor Felix (9) onschuldig slachtoffer van een onbegrijpelijk corona-beleid
  OPEN BRIEF
  1

  Open brief: Hulp gevraagd voor Felix (9) onschuldig slachtof­fer van een onbegrijpe­lijk corona-be­leid

  Opnieuw kruipt een moeder in de pen voor een open brief die ze naast Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens richt aan Vlaams ministers Ben Weyts (Onderwijs) en Benjamin Dalle (Jeugd). De Antwerpse Marie Van Leemput laakt de door de expertengroepen RAG (Risk Assessment Group) en RMG (Risk Management Group) opgestelde regelgeving inzake de test- en quarantaineregels voor kinderen in het lager onderwijs. Haar oudste zoon Felix (9) moet ondanks een negatieve coronatest nog tot 8 oktober wachten voor een tweede coronatest, wat betekent dat hij twintig dagen lang afwezig zal blijven van school. “Hallucinant en onrechtvaardig”, schrijft Marie.