ANP
Volledig scherm
© ANP

Geert Molenberghs: “Kinderen zijn motor van de pandemie. We moeten die proberen stilleggen”

Het aantal coronabesmettingen op de lagere scholen in Vlaanderen lag nooit zo hoog. Dat heeft biostatisticus Geert Molenberghs deze ochtend gezegd bij HLN Live. “Kinderen zijn de motor van de pandemie. Zij worden er zelf niet ziek van, maar het is wel een probleem voor de maatschappij”, vindt hij. “Die motor moeten we proberen stil te leggen.”

 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Geen prikletsels of vergiftiging gevonden na ‘needle spiking’-incident bij wedstrijd KV Mechelen: “Letsels kunnen ook door insectenbeet komen”
  Mechelen

  Geen priklet­sels of vergifti­ging gevonden na ‘needle spi­king’-incident bij wedstrijd KV Mechelen: “Letsels kunnen ook door insecten­beet komen”

  Het deskundigenonderzoek dat het parket van Antwerpen had ingesteld naar aanleiding van een ‘needle spiking’ incident tijdens de wedstrijd van KV Mechelen tegen Racing Genk heeft geen sporen van effectieve vergiftiging aan het licht gebracht. De aangetroffen priksporen waarvan kort na de wedstrijd sprake, kunnen volgens deskundigen ook een andere oorzaak hebben. Het onderzoek wordt nu verdergezet.