Volledig scherm
© ANP

Geert Molenberghs: “Horeca en sportomgevingen ook bij ons belangrijke bron van coronabesmettingen”

Een groot deel van de coronabesmettingen vindt plaats in restaurants, cafés en fitnesszalen. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Stanford in de Verenigde Staten. En dat gaat ook op voor ons land, volgens biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven).

121 reacties

 • werner vanhoutte

  4 maanden geleden
  Komt goed uit voor Molenberghs. Zonder schroom wordt een Amerikaanse studie gewoon overgenomen voor ons land .Als men grondig de verklaringen van de huidige experten doorneemt van de laatste 8 maand is het duidelijk waarom wij nog steeds  vooraan staan in de rij van het hoogste aantal doden .Totaal gebrek aan duidelijke communicatie en geen enkele samenwerking.
 • bernard deplacie

  4 maanden geleden
  Volgens Nederlandse tracing onderzoek was 54 % het gezin de oorzaak en de horeca minder dan 5%. Ander onderzoek duidt airco, obesitas en ventilatie als oorzakelijk verband en verspreider. Daarom die vele doden in de VS en besmettingen op het werk. Maar daarover geen woord. 
 • paola nerozzi

  4 maanden geleden
  Waar en wanneer of hoe eigenlijk weet niemand waar ge besmet geraakt en blijf niet zeggen scholen de kinderen moeten naar school blijven gaan of jullie het goed vinden of niet liever winkels en de rest gesloten houden dan kinderen thuis te houden dat is mijn mening en anders moeten we gelijk Zweden doen en Zwitserland gewoon verder gaan met ons leven en hopen dat ge niet aan corona sterft want zo komt het op neer is  niet van corona dan is misschien van een andere ziekte want die bestaan ook
 • Michael Buvens

  4 maanden geleden
  Misschien zitten er bij die Amerikaanse tafelgasten veel coronaontkenners. Ik denk ook dat cafés en bars gevaarlijk zijn. Kijk naar de recente Spaanse studies hoe mensen in een ruimte na enige tijd allemaal besmet raken. 10.keer aerosolen stoot men uit meer bij spreken dan bij zwijgen. 50 keer meer bij schreeuwen. Waarom dan geen tafels met 1 max 2 personen laten eten en ook inzetten op verwarmde terrassen. Ja, en waarom gewoon niet vaker stil zijn? Was 't lekker? - Glimlach...
 • maarten spiesschaert

  4 maanden geleden
  En over de scholen wordt er gezwegen in alle talen. Vanaf maart is alles gelijkelijk terug open gegaan en was er controle. De scholen bleven echter dicht, enkele dagen in juni en dan opnieuw vakantie. Wat moet dan de conclusie zijn? 
 1. Greenpeace sleept Vlaanderen voor de rechter: “België overschrijdt nog steeds Europese gezondheidsnorm voor luchtvervuiling”

  Greenpeace sleept Vlaanderen voor de rechter: “België over­schrijdt nog steeds Europese gezond­heids­norm voor luchtver­vui­ling”

  In ons land wordt de Europese jaargrenswaarde voor ongezonde luchtvervuiling, die van kracht is sinds 2010, nog altijd overschreden. Dat concludeert Greenpeace op basis van nieuwe modelkaarten die Ircel, de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu, vandaag publiceerde. De milieuorganisatie sleepte daarvoor zowel de Vlaamse als de Waalse overheid voor de rechter.
 2. OVERZICHT. Aantal besmettingen en patiënten in ziekenhuizen blijft dalen, maar aantal overlijdens stijgt verder naar bijna 200 per dag

  OVERZICHT. Aantal besmettin­gen en patiënten in ziekenhui­zen blijft dalen, maar aantal overlij­dens stijgt verder naar bijna 200 per dag

  Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land blijft dalen en is in de week van 2 tot en met 8 november met bijna de helft gezakt in vergelijking met een week voordien, tot minder dan 7.700 nieuwe gevallen per dag. Ook het aantal patiënten dat met Covid-19 in het ziekenhuis en op de dienst intensieve zorg ligt, blijft omlaag gaan. Het aantal overlijdens gaat wel nog in stijgende lijn. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
 3. Viroloog Van Gucht over feestdagen: “Als we vieren, zal het in kleine kring zijn”

  Viroloog Van Gucht over feestdagen: “Als we vieren, zal het in kleine kring zijn”

  Meer dan 500.000 mensen in ons land hebben al positief getest op het coronavirus. Het virus maakte ook meer dan 13.000 dodelijke slachtoffers. Maar er is ook goed nieuws: het gemiddelde aantal nieuwe ziekenhuisopnames per dag is onder de 600 gezakt. Hoopvol nieuws kwam ook van farmareus Pfizer, die liet weten dat zijn experimentele coronavaccin meer dan 90 procent effectief is in het verhinderen van Covid-19. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees