Geert Molenberghs: “Deze week nog halen we grens van 500 patiënten op intensieve zorg”

Het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens van coronapatiënten blijft dalen. Het aantal nieuwe besmettingen is wel gestegen, maar er is ook meer getest. Geert Molenberghs gaf in HLN LIVE duiding bij de recentste coronacijfers

16 reacties

 • werner vanhoutte

  2 jaar geleden
  Ja , mr De Naeyer. Dit is verontrustend , maar ook normaal ; Zowel bij niet gevaccineerden als bij gevaccineerden is het virus niet weg uit het lichaam. Het vaccin dood het virus niet , het neemt alleen de symptomen weg . Het virus op zich is ook niet weg te krijgen : zolang met de oorzaak van de huidige pandemie niet kent , kan men de volgende niet vermijden . En daar schuilt het gevaar : we voelen ons vrij na onze vaccinatie maar we zijn niet virus - vrij . Volgende winter is het er terug !
 • Philippe De Naeyer

  2 jaar geleden
  Wat verontrustend is, is de stijging van besmettingen bij 90 plussers. Deze zijn toch al lang volledig gevaccineerd? Hoe verklaart men dit?
 • eric meers

  2 jaar geleden
  Iedereen is blij want we willen zo snel als mogelijk onder de 500 patiënten Op IC , blijkbaar staat er niemand bij stil dat ze dan hopen dat er zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk sterven want dat is de enige manier om onder de 500 te komen !
 • mutley dastardly

  2 jaar geleden
  De vraag is of het zo goed gaat blijven? We spreken mekaar binnen 2 weken. Deze 2 weken zitten vol met verloven, en dat zorgt voor even betere cijfers. Gaan jullie maar fuiven - ik doe NIET mee! Ik blijf in een soort halve isolatie tot 25/8! Jawel! En de horeca en de winkels - die kunnen verrekken omdat het grote deel van de bevolking zich NIET gedraagd! Jullie met z'n allen fnuiken de economie! Niet de specialisten, niet Van Ranst! Zij zeggen ons wat de gevolgen zijn van ONS gedrag!
 • Christophe Heyndrickx

  2 jaar geleden
  Als het aantal besmettingen stijgt ligt dat inderdaad niet aan de horeca maar aan andere feesten...
 1. Minister Dalle (CD&V) deelt tik uit aan N-VA-voorzitter De Wever na heisa rond ‘woke’ foto’s: “Reactie op woke wordt gevaarlijker dan het fenomeen zelf”
  203

  Minister Dalle (CD&V) deelt tik uit aan N-VA-voorzitter De Wever na heisa rond ‘woke’ foto’s: “Reactie op woke wordt gevaarlij­ker dan het fenomeen zelf”

  “Het is niet aan politici om zich te gaan mengen in de inrichting van een theater”, dat schrijft Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) in een opiniestuk over de heisa rond de ‘woke’ portretten in Antwerpen. Dalle geeft ook de burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) een sneer, die begin deze maand nog een boek over ‘woke’ uitbracht. “Ik wacht nog altijd op het eerste voorbeeld van hoe onze vrijheden worden ingeperkt omdat we iets niet meer ‘mogen’ zeggen.”
 2. Een op de acht leerlingen in Vlaanderen verlaat secundair onderwijs zonder kwalificatie

  Een op de acht leerlingen in Vlaanderen verlaat secundair onderwijs zonder kwalifica­tie

  In het schooljaar 2020-2021 verliet bijna een op de acht leerlingen (12 procent) het secundair onderwijs zonder voldoende kwalificaties voor een job of doorstroming naar het hoger onderwijs. Dat blijkt vandaag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen op basis van administratieve gegevens van het Vlaams ministerie van Onderwijs. In het eerste coronajaar (2019-2020) was het percentage vroegtijdige schoolverlaters nog 9,4 procent.
 1. Slachtoffers hard voor Studio 100-bazen Bourlon en Verhulst: “Ik zou beschaamd zijn in hun plaats”
  PREMIUM
  21

  Slachtof­fers hard voor Studio 100-bazen Bourlon en Verhulst: “Ik zou beschaamd zijn in hun plaats”

  Met een kort persbericht schoof Studio 100 de fors bekritiseerde Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof opzij. Over de inhoud van het rapport-Mussche, dat peilde naar een toxische bedrijfscultuur en grensoverschrijdend gedrag bij de pretparkengroep - geen woord. Ook voor de slachtoffers van de grote baas: geen woord. De ontgoocheling bij Michiel, Régis en Philip is groot. “Een sorry, was dat te veel gevraagd, misschien?”