Geert Molenberghs: “Cijfers moeten zo snel mogelijk echt dalen, want dit is onhoudbaar”

Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) ziet wel een lichtpuntje in de vertraagde stijging van de besmettingscijfers, maar waarschuwt in HLN LIVE toch dat we zo snel mogelijk weer moeten afdalen omdat de huidige situatie “onhoudbaar” is. “Blijven steken op zo’n hoog plateau zou heel slecht nieuws zijn.”

  1. ‘Weekend zonder alcohol achter het stuur’: 2,29 procent positieve controles en steeds meer bestuurders onder invloed van drugs

    ‘Weekend zonder alcohol achter het stuur’: 2,29 procent positieve controles en steeds meer bestuur­ders onder invloed van drugs

    Bij alcoholcontroles tijdens het afgelopen ‘Weekend zonder alcohol achter het stuur’ overschreed in totaal 2,29 procent van de gecontroleerde bestuurders de toegestane limiet. De politie controleerde tussen vrijdagavond 18 uur en maandag 6 uur in totaal meer dan 22.000 bestuurders. "Het resultaat van 2,29 procent bestuurders in overtreding is absoluut geen goed cijfer en blijft veel te hoog", aldus de federale politie dinsdag in een eindbalans van de dertiende editie.
  2. Federale regering voert sociale maatregelen voor aanpak personeelsuitval door

    Federale regering voert sociale maatrege­len voor aanpak personeels­uit­val door

    Acht van de tien sociale partners in de Groep van Tien kwamen vorige week tot een akkoord over maatregelen die het mogelijk moeten maken om makkelijk extra personeel in te schakelen in bedrijven, om het toegenomen ziekteverzuim door de omikronvariant op te vangen. Hoewel ABVV en FGTB niet instemden met het akkoord, zal de federale regering de maatregelen toch doorvoeren. Dat zegt minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) vandaag in een reactie op vragen van federaal parlementsleden Gaby Colebunders (PDVA) en Nathalie Muylle (CD&V).