Biostatisticus Geert Molenberghs.
Volledig scherm
Biostatisticus Geert Molenberghs. © Joel Hoylaerts/Photo News

Geert Molenberghs aan vooravond van miljoenste bevestigde besmetting in ons land: “Échte aantal ligt tussen 3 en 3,5 miljoen”

Het ziet ernaar uit dat we morgen de symbolische kaap van 1 miljoen bevestigde besmettingen in ons land zullen ronden. Dat is af te leiden uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Dat is echter nog maar het topje van de ijsberg. Het wérkelijke aantal ligt immers nog minstens drie keer hoger, berekende biostatisticus Geert Molenberghs (KULeuven/­UHasselt). 

25 reacties

 • Jozef Vermeulen

  1 maand geleden
  Dat zijn dan 3 miljoen vaccins (x2) die niet moeten worden gezet. Of enten ze personen in die al antilichamen hebben?
 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  1 maand geleden
  Lijkt me pure speculatie. Neem dan toch gewoon een steekproef van pakweg 1000 mensen zonder symptomen, test die en kijk of er 300 besmet zijn ? En dan kunnen we verder spreken.
 • Peter Vijverman

  1 maand geleden
  Dus een op drie heeft reeds covid 19 gehad en bij bloedafnames is dit nog niet naar boven gekomen? Dit lijkt me eerder nattevingerwerk van onze BV de heer Molenberghs.
 • Kris Leynen

  1 maand geleden
  Voorspel de ziekenhuis opnames maar , nu dat iedereen boven 65 is ingeënt. Ik zal hopen dat dat het eerste cijfer is dat u juist heeft. Om slechte cijfers door te geven is geen moed voor nodig. Om positieve cijfers door te geven is lef nodig. Ik wacht
 • emiel hayen

  1 maand geleden
  Dus een massa besmettingen en in verhouding weinig doden, wat werkt nu, het vaccin of zijn de betere cijfers gevolgen van immuniteit door besmetting? De tijd zal uitwijzen wat de beste methode is om het boeltje te doen dalen.
 1. Procentueel meer Vlamingen deels gevaccineerd dan Amerikanen
  3

  Procentu­eel meer Vlamingen deels gevacci­neerd dan Amerikanen

  Er zijn voor het eerst sinds de start van de vaccinatiecampagne tegen Covid-19 procentueel gezien meer Vlamingen gevaccineerd dan inwoners van de Verenigde Staten: 53,6 procent van de Vlamingen kreeg al minstens een eerste prik, tegenover 52,7 procent van de Amerikanen. Ook de komende week blijft het tempo in Vlaanderen hoog, waardoor de voorsprong nog zal vergroten. In de VS zijn wel nog altijd veel meer inwoners volledig ingeënt: 44,1 procent tegenover 29,9 procent bij ons.
 2. Onderwijsoverleg: waarschijnlijk geen mondmaskerplicht volgend schooljaar
  8

  Onderwijs­over­leg: waarschijn­lijk geen mondmasker­plicht volgend schooljaar

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) hoopt dat scholen het nieuwe schooljaar in code groen zullen kunnen starten. Dat wil zeggen dat er geen coronamaatregelen meer van kracht zouden zijn. Voorlopig moeten leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar en van de middelbare scholen nog steeds een masker dragen tijdens de les. Weyts wil nu in overleg met de virologen bekijken of die maatregel voor de laatste twee weken van het schooljaar al kan worden losgelaten. “We zijn blij dat scholen het vertrouwen krijgen dat ze na hun inspanningen verdienen”, reageert de directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, Lieven Boeve.