Vlaams minister-president Geert Bourgeois.
Volledig scherm
Vlaams minister-president Geert Bourgeois. © BELGA

Geert Bourgeois roept Britten op brexit te herroepen of uit te stellen

Nu het Britse parlement zich duidelijk tegen een 'no deal'-brexit uitgesproken heeft, moeten de Britten de brexit herroepen of anders de termijn van de artikel 50-procedure verlengen. Dat zegt Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA).

35 reacties

 • Marc Van Opstal

  2 jaar geleden
  Waar moeit die zich nu weer mee... Al die paniekzaaierij rond Brexit. We hebben eeuwen bestaan zonder de EU. Groenland heeft de EU verlaten in 1985, Frans Algerije bij zijn onafhankelijkheid in 1962, Saint Barthélémy in 2012... Bij mijn weten zijn die landen niet door de Zeven Plagen van Egypte van de kaart geveegd. Het wordt tijd dat we terug eens een beetje NORMAAL gaan doen...
 • gina duribreux

  2 jaar geleden
  stop met bleten britten zijn gewoon van pokeren en ze bluffen met niets in hun handen zijn hebben ons meer nodig dan wij je zou beter leren zwijgen en praten als je dat moet bij voorbeeld voor meer vlaanderen nu is al voor antwerpen en west vlaanderen zerozerozero bleter
 • Dirk Van Den Bossche

  2 jaar geleden
  De meeste Britten willen reeds geen brexit meer. Het zal zowel hun als ons meer kosten voor de producten die we aan elkaar leveren.
 • Gerry Cle

  2 jaar geleden
  Bourgeois heeft blijkbaar niet door dat in deze kwestie logische argumenten geen enkele betekenis hebben en dat het gaat om perceptie en symboliek. Ja, bij een harde brexit zullen Vlaanderen en andere EU regio's (landen) economische klappen krijgen maar de klap die de Britten krijgen zal daar een veelvoud van zijn.
 • Karel Van Beeck

  2 jaar geleden
  Geert, wie zijn wij tegenover Groot Brittannië en hun Commenwealth! Niet veel mijn gedacht !
 1. Brits Lagerhuis stemt tegen brexit zonder akkoord - May wil uitstel van brexit tot 30 juni

  Brits Lagerhuis stemt tegen brexit zonder akkoord - May wil uitstel van brexit tot 30 juni

  In het Britse Lagerhuis hebben de parlementsleden vanavond moeten stemmen over een brexit zonder uitstapovereenkomst met de Europese Unie. De eerste stemming ging over een amendement aan het voorstel, dat stelt dat een ‘no-deal-brexit’ nooit mogelijk zal zijn: niet op 29 maart, maar ook niet daarna. Een nipte meerderheid van de parlementariërs sloot zich daarbij aan. De Britse premier Theresa May wil de brexit nu uitstellen tot 30 juni. Dat blijkt uit de motie die ze morgen ter stemming in het parlement neerlegt.
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug