Julie Van Espen.
Volledig scherm
Julie Van Espen. © BELGA

Geens vraagt extra geld voor justitie na open brief ouders Julie Van Espen: “Werken aan plan om pijnpunten aan te pakken”

De ouders van Julie Van Espen hebben voor het eerst formeel gereageerd op het rapport van de Hoge Raad voor Justitie van eind december over de fouten in het dossier van de moord op de 23-jarige studente. Ze halen in een open brief, gericht aan de belangrijkste politici in ons land, uit naar de “grove nalatigheden” van het gerecht. Volgens de ouders zou hun dochter nog geleefd hebben als het gerechtelijk apparaat naar behoren had gewerkt. Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) wijst erop dat er sinds mei aan een plan wordt gewerkt om de pijnpunten aan te pakken. Onderaan kan je de open brief integraal lezen.

167 reacties

 • ingrid grieten

  1 jaar geleden
  Geens moet zich heel diep schamen dat hij het argument "geld tekort" hanteert. Hij is degene die lichtere strafuitspraken bepaalde enkel om het cellentekort te omzeilen. Dankzij hem is het recividisme zo snel en hoog gestegen. Loslopende criminelen zorgen voor miserie, ellende en dood maar dat zal Geens een zorg zijn hij verschuilt zich achter geld??? Met echt bekwame mensen is er zelfs overschot.
 • Ria Van Looy

  1 jaar geleden
  bewondering voor de ouders , wij hebben meer van zo'n moedige mensen nodig !
 • Karl Stynen

  1 jaar geleden
  Als dan zo’n hoge piet op tv komt verklaren dat ze dergelijke ‘disfuncties’ niet zomaar kunnen bestraffen, dan zie ik meteen een gepaste sanctie: rol ze in pek en veren, niet al te zwaar, gemakkelijk uit te voeren en het werkt. De advocaat van de ouders – John Maes – ken ik niet. Lijkt me alleszins heel bekwaam, integer. Een verademing naast de vele professionele blaaskaken en procedurefouten-rechters die soms al even griezelig zijn dan het uitschot dat zij moeten verdedigen.
 • Karl Stynen

  1 jaar geleden
  Veel respect voor de ouders van Julie. Geen striemende aanklacht tegen de luiwammesen en onbekwamen in Justitie. Lovenswaardig sereen blijven zij. Daardoor zullen diegenen die hier tekort hebben geschoten wellicht toch nog schuldgevoel kennen, tenzij... hebben zo’n mensen wel een geweten? De HRJ heeft het over meerdere ‘disfuncties’ op alle niveaus. Die leepaards kennen het woord ‘nalatigheden’ niet, ze willen het niet kennen. Handig voor hen: zo zijn er ook geen schuldigen.
 • phil smedts

  1 jaar geleden
  Kunnen die falende magistraten dan niet aangeklaagd worden wegens niet helpen van een slachtoffer in nood, of is hun ivoren toren onaantastbaar ?
 1. De omzwervingen van Steve Bakelmans na moord op Julie: "Mijn zoontje nog bezocht, want ik zal hem lang niet meer zien"
  PREMIUM

  De omzwervin­gen van Steve Bakelmans na moord op Julie: "Mijn zoontje nog bezocht, want ik zal hem lang niet meer zien"

  De dag na de moord op Julie Van Espen heeft Steve Bakelmans nog een bezoek gebracht aan zijn zoontje van 7. De moordenaar besefte dat zijn eigen leven ook over was. Het was een kwestie van uren voor de politie hem zou linken aan de verdwijning van Julie. "Ik ging bij mijn zoon langs om afscheid te nemen. Hij is de enige voor wie ik spijt heb dat ik die feiten gepleegd heb."
 2. Facebook verwijdert post Van Grieken na steunbetuiging aan familie Conings: “Nochtans deed Van Ranst hetzelfde op Twitter”

  Facebook verwijdert post Van Grieken na steunbetui­ging aan familie Conings: “Nochtans deed Van Ranst hetzelfde op Twitter”

  Facebook heeft een steunbetuiging van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken aan het adres van de vrienden en familie van Jürgen Conings, de terreurverdachte die afgelopen weekend na een wekenlange zoektocht dood werd aangetroffen in Limburg, verwijderd. Dat bevestigt een woordvoerder van de socialmediagigant aan Belga. “Content, groepen en pagina’s die terroristen prijzen of steunen, zoals Jürgen Conings, zijn niet toegestaan op Facebook of Instagram.”