Mine Dalemans
Volledig scherm
© Mine Dalemans

Geen 'verkrachtertje' meer: Chiro schrapt ongepaste namen van spelletjes

BinnenlandDe Chiro schrapt de ongepaste namen van spelletjes, zoals ‘verkrachtertje’ of ‘abortusje’, uit hun database. Ze doen dat na een opiniestuk van een misnoegde moeder. Ook Scouts en Gidsen gaat enkele benamingen van spelletjes opnieuw tegen het licht houden. Dat schrijft De Morgen.

14 reacties

 • Niels Vannitsen

  4 jaar geleden
  Al 23 jaar lid en ken deze spelletjes. Het gaat verder van generatie op generatie. Mooie traditie waarom moet hier nu weer zoveel politieke correctheid aan te pas komen laat jeugd eens jeugd zijn!
 • Ronny Van Looy

  4 jaar geleden
  Ben 7 jaar lid geweest van de Chiro van Rakker tot Leider periode 1979 - 1985, nooit gehoord van zulke spelletjes, deze Chiro en Scouts zullen wel eerder uitzondering zijn dan regel, komaan zeg.
 • Wilfried DE HERT

  4 jaar geleden
  Sommigen moet terug leren voor denken lijkt me wel.
 • wouter bauwens

  4 jaar geleden
  Opgegroeid in de Chiro met heel ons gezin. Van speelclub tot aspirant, dan in de leiding en volwassenbegeleider. Nog nooit van die namen gehoord. Het s wel meer dan 30jaar geleden.
 • Sjonny Martero

  4 jaar geleden
  Jeugd? Beweging?
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Politie moet prioriteit maken van fietsdiefstallen: “Eindelijk gaan ze dit au sérieux nemen”
  Play

  Politie moet prioriteit maken van fietsdief­stal­len: “Eindelijk gaan ze dit au sérieux nemen”

  Er komt één nationaal registratiesysteem voor fietsen, zodat de politie een teruggevonden fiets gemakkelijker aan de eigenaar kan terugbezorgen. Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) maakt van fietsdiefstallen - bijna 70 per dag - voortaan ook een prioriteit voor de politie. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg zaterdag. Wies Callens, woordvoerder van de Fietsersbond reageert tevreden in bovenstaande video: “Mensen gaan zo sneller de stap zetten om een fietsdiefstal aan te geven.”