Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

"Geen tolkosten maar wel vaak strenge controles op Routes Nationales": zo ga je met de auto slimmer op reis naar het zuiden

Corona of niet, de zomervakantie staat voor de deur. Ook in deze bizarre tijd zullen we reizen. Al gaat de trip voor de meesten dit jaar wel niet verder dan de buurlanden, en ruilen we het vliegtuig voor de eigen wagen. Volgens de VAB-vakantie-enquête gaat dertig procent meer Vlamingen de komende weken op autovakantie. Wie dit slim aanpakt, kan al snel ruim 200 euro besparen op een trip naar het zuiden, aldus de reisbijstandsorganisatie. Ontdek hier enkele nuttige tips.

23 reacties

 • Edmond Dillien

  1 jaar geleden
  En pas op op de Route Nationale, hun flitsers staan goed verstopt en ze hebben zelfs "toeristenboetes", ik had 2 verschillende prijzen voor 2 overtredingen van minder dan 10 Km te hard, de ene 1Km en de andere 3Km te hard, de ene 45€ en de andere 90€, dus wees voorzichtig want de 2 Nationale's naar het zuiden staan vol verstopte flitsers, vooral omdat er veel motorhome toeristen deze rustigere wegen nemen.
 • Jelle De Cnodder

  1 jaar geleden
  Ik neem altijd route nationale, zeker richting grenoble zijn er lange stukken 2x2 waar de snelheid 110 is, is eigenlijk eerder een gratis snelweg. En voor boetes moet je altijd oppassen, ook op de snelweg (elke peage is een soort van trajectcontrole) en de tarieven voor een vergelijkbare overtreding zijn lager dan die in België
 • Dirk Bytebier

  1 jaar geleden
  Hou je aan de verkeersregels dan heb je geen problemen hiermee , maar ja rijden als een gek en niet slapen dit is het probleem want ze moeten op hun bestemming zijn , mocht het voor hun werk zijn dat ze er moeten zijn dan is het een groot drama !!
 • Gerda B

  1 jaar geleden
  Zal opletten geblazen worden, ze hebben geld nodig, Fr en Italië hebben reeds gezegd boetes direct voldoen of auto op kant, wat normaal is in Duitsland is dit altijd al geweest buiten flitspaal op autostrades. Ook NL volgt en Oostenrijk boetes direct te voldoen ze hebben poen nodig dus verkeerde stap is dokken ik blijf thuis dit jaar. Alle landen hebben geld nodig en zullen toeristen zijn die gaan betalen.
 • edijoan vandeneede

  1 jaar geleden
  Als je leest dat de belgen allemaal bijéén 283 miljard € spaargeld bezitten, ga dan met een speciaal taxi bedrijf op vacantie, 2de chauffeur inbegrepen en dan met een limousine van 7 meter lang
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. 5 verdachten van aanval op fan van Manchester City komen vandaag voor onderzoeksrechter: “Het gaat wel degelijk om fans van Club Brugge”
  Play

  5 verdachten van aanval op fan van Manchester City komen vandaag voor onderzoeks­rech­ter: “Het gaat wel degelijk om fans van Club Brugge”

  Guido De Pauw (63), de voetbalsupporter van Manchester City die aangevallen werd op de snelwegparking langs de E40 na de match tegen Club Brugge, is niet meer in levensgevaar, maar ligt nog in coma en is er slecht aan toe. Vijf verdachten van de aanval komen vandaag voor de onderzoeksrechter, zegt VTM NIEUWS-reporter Wim Naert, die de zaak volgt. “Het gaat inderdaad om Club Brugge-supporters, dertigers, die al jaren naar het voetbal gaan kijken.” Bekijk hierboven de update met Wim Naert bij HLN LIVE.