Bazin Pegie Van Tendeloo van café De Toekomst in Vorselaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Bazin Pegie Van Tendeloo van café De Toekomst in Vorselaar. © Photonews/Gregory Van Gansen

Geen ‘terraspolitie’ dit weekend: geen extra controles op sluitingsuur, afstand of dronken rijden

Zaterdag gaan de terrassen open. Een echt bevrijdingsfeest is het nog niet, maar het komt al in de buurt. “Ik heb veertig procent meer drank ingedaan dan normaal. Het wordt een feest, jom”. Zeven maanden zonder horeca voelt als een plas die je veel te lang hebt moeten ophouden: het wordt een grote ontlading, maar ook ongelukjes zijn nooit uitgesloten. Het Belgisch instituut voor de verkeersveiligheid (VIAS) vreest meer mensen onder invloed op de weg, waarom dan niet meer politie op de baan?

33 reacties

 • Peter Van Endert

  3 maanden geleden
  Zo snel mogelijk deze regering volledig afvoeren want als je ook maar alles hoort en leest dan kan ik maar 1ding zeggen deze regering draait zo vierkant als iets en dit moet zo snel mogelijk een halt toegeroepen worden
 • Marlene De Smedt

  3 maanden geleden
  Ik wacht nog een aantal weken om een terrasje te doen. Lijkt mij geen goed idee om kinderen momenteel aan deze storm bloot te stellen. Hoop dat de rust snel weerkeert en liefst vóór we opnieuw opgesloten worden. Anders is onze beurt nog maar eens voorbij.
 • Bart Timperman

  3 maanden geleden
  Nu die terassen open en tegen de zomer weer in lockdown, die vaccinaties zijn alleen nog maar bij ouderen gezet, degene die nu op terrasjes gaan zitten zijn dus niet beschermd indien ze besmet geraken.
 • Mister Colombo

  3 maanden geleden
  Er loopt volk genoeg rond om je niet verplicht te voelen om op een terras te gaan om een babbeltje te slaan. En je zal het nog moeten doen met 4 personen en hopelijk is de tafel naast u niet met je vrienden gezaaid.
 • Jux

  3 maanden geleden
  Waarom voelen de meesten hun er niet veilig bij? Ze krijgen nog strengere maatregelen dan welke sector dan ook? Nee ze gaan liever op trein of bus zitten, of aan de schoolpoort met hopen staan zeveren.. dat is dan wel veilig hé:) dus als je beetje logisch bent moest horeca niet eens dicht.. ofwel moest openbaar vervoer/scholen en fabrieken mee dicht mja dat lukt toch nooit.. en alsof de mensen niet zat worden zonder horeca:) want nu kan je niet thuis drinken voor je ergens komt zeker?:)