Geen “terraspolitie” dit weekend: agenten rekenen op gezond verstand van horeca en klanten

De politie rekent er het komende weekend op dat zowel horeca-uitbaters als hun klanten de coronamaatregelen zullen naleven. “We gaan geen terraspolitie spelen”, aldus Nicholas Paelinck, voorzitter van de Vaste Commissie van de Lokale Politie. Agenten zullen de situatie indien nodig wel bijsturen. 

73 reacties

 • Maria Marina

  1 maand geleden
  Patrick Kelchtermans : verder willen met het leven is dus een pint en cafématen, goed voor jou, bij mij liggen de prioriteiten net iets hoger; dat heb ik mee door te moeten knokken in het leven, door opvoeding, door empathie, door respect voor zij die dagelijks worden blootgesteld aan corona voor een minimumloon om jouw pint voor je neus te zetten.
 • Gino Sinnesael

  1 maand geleden
  Hopelijk heeft de politie meer 'gezond boerenverstand' dan de regering, want die is van mening dat het coronavirus enkel werkzaam is in de richting van de kust (raampjespolitiek) en doorheen plexiglas kan. Maggie zou zeggen: "Het is wat het is"...
 • anna vandenberg

  1 maand geleden
  Patrick Kelchtermans, volledig mee eens, niemand is verplicht om op een terras te gaan zitten en degene die wel gaan dat ze ervan genieten. Ik zal nooit voor politieagent spelen en iemand verklikken, als mijn buren een lockdown feestje geven en ik er geen last van doen ze maar, zij lopen risico ik niet. Enerzijds verwachten ze verantwoordelijke burgers en anderzijds gedragen sommige politici en ambtenaren zich als de voormalig Oostblok controleurs vooral als ze geld ruiken.
 • Patrick Kelchtermans

  1 maand geleden
  Als nu eens iedereen die zich moreel verheven voelt boven zijn medemens, het gros van al wie hier reageert dus, veilig in zijn eigen living blijft zitten tot corona he-le-maal verdwenen is? Dan zullen de terrassen zeker niet overbevolkt zijn. Dan hoeft niemand zich te ergeren aan het wangedrag van een ander en dan kunnen degenen die wél verder willen met hun leven en geen zin hebben om anderen met een vergrootglas te bekijken, relaxed genieten van fijn gezelschap en een lekkere pint.
 • Jan Van Rompaey

  1 maand geleden
  Wie is hier eigenlijk de baas? De regering of de politiechef ?
 1. Amper 1,66 procent Vlamingen weigert expliciet coronavaccin, 85 procent volwassenen eerste prik tegen 11 juli

  Amper 1,66 procent Vlamingen weigert expliciet coronavac­cin, 85 procent volwasse­nen eerste prik tegen 11 juli

  Van de al meer dan 4,2 miljoen uitgenodigde inwoners in Vlaanderen hebben er slechts een kleine 70.000 expliciet aangegeven dat ze geen prik willen krijgen. Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid en minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) tonen zich bijzonder tevreden over dat lage aantal. Ook het aantal mensen dat de uitnodiging gewoon laat passeren zonder aan te geven dat ze er geen willen, blijft beperkt tot vorige week 8 procent. Het aantal AstraZeneca-weigeraars ligt wel merkelijk hoger. Tegen 11 juli moet het haalbaar zijn om 85 procent van de volwassen Vlamingen gevaccineerd te hebben, zei Beke nog op de wekelijkse persbriefing.
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!