Lege Overpoortstraat.
Volledig scherm
Lege Overpoortstraat. © Wannes Nimmegeers

Geen studentenfuiven of -dopen in eerste semester

Het eerste semester van het academiejaar zal er een zijn zonder de traditionele studentenactiviteiten. Dat zijn de studentenvertegenwoordigers overeengekomen met minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

 1. Kostprijs jaar studeren licht gestegen: met welke kosten moet je rekening houden? En wat is de prijs?
  PREMIUM

  Kostprijs jaar studeren licht gestegen: met welke kosten moet je rekening houden? En wat is de prijs?

  Zowel voor kot- als voor pendelstudenten wordt studeren dit jaar weer wat duurder. Dat heeft het het Centrum voor Budgetadvies en -onderzoek (CEBUD) berekend. Cursussen, (openbaar) vervoer, een laptop,... Wij zetten in MijnGids op een rijtje met welke studie- en leefkosten je rekening moet houden en geven mee welke rekening je op het einde van het studiejaar mag verwachten.
 2. Vlaams Belang-parlementslid De Reuse vindt dat terugkerende Syriëstrijders “nekschot” verdienen

  Vlaams Be­lang-parlements­lid De Reuse vindt dat terugkeren­de Syriëstrij­ders “nekschot” verdienen

  Vlaams parlementslid Immanuel De Reuse (Vlaams Belang) vindt dat terugkerende Syriëstrijders niet welkom zijn in België, maar een “nekschot” verdienen. Dat heeft hij zich laten ontvallen tijdens een discussie in de commissie Welzijn van het Vlaams Parlement. Verschillende politici reageerden intussen verontwaardigd op het voorval. Zo noemt staatssecretaris van Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) de uitspraak “akelig”.