Jos D'Haese van Pvda in het Vlaams parlement.
Volledig scherm
Jos D'Haese van Pvda in het Vlaams parlement. © Photo News

Geen spreekrecht voor PVDA in onderzoekscommissie: “Zitje kan enkel in commissie met 27 leden”

Het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement heeft het licht op groen gezet voor de oprichting van de parlementaire onderzoekscommissie PFAS-PFOS. Die komt vrijdag al een eerste keer bijeen. Oppositiepartij Pvda is daar niet welkom. “Daarvoor moet het reglement gewijzigd worden.” 

48 reacties

 • Vera Bres

  1 maand geleden
  de trado partijen dulden geen lastige vragen van de oppositie ,de trado's willen hun postjes behouden en gaan elkaar beschermen.
 • Jan Boden

  1 maand geleden
  De Jos had nochtans gehoopt er een echt mediaspektakel van te maken. Dat loopt dus met een sisser af en geen gratis reclame voor hem.
 • eddy van dorst

  1 maand geleden
  Tank en koop alles in Nederland vandaag meer SUPPER reklame 3x0,5l ice tee de echte 1 €
 • jos duriau

  1 maand geleden
  We kunnen het gerust de commisie doofpot noemen , zij die vroeger zwegen zullen nu nog harder zwijgen en ze zullen wel iemand vinden die bijna op pensioen om die de schuld te geven .
 • François THIJS

  1 maand geleden
  Dit zou snel opgelost kunnen worden. Het reglement zou zo kunnen worden aangepast dat elke partij met verkozenen in het Vlaams parlement minstens een afgevaardigde in elke onderzoekscommissie zou moeten hebben. Zal wel niet gebeuren en dan maar klagen over de groeiende kloof tussen burger en politiek.