Verhuizen, vandaag komt daar een hele hoop administratieve rompslomp bij kijken.
Volledig scherm
Verhuizen, vandaag komt daar een hele hoop administratieve rompslomp bij kijken. © Getty Images

Geen rompslomp meer voor wie verhuist: weldra mogelijk om bedrijven automatisch op de hoogte te stellen

De intussen al felbesproken wet in verband met het Rijksregister die deze week is goedgekeurd, gaat niet alleen over vingerafdrukken op onze identiteitskaarten. Zo is er ook een opvallende nieuwe dienst: het wordt binnenkort mogelijk om bij verhuis of overlijden nutsbedrijven, telecomoperatoren, ... automatisch te laten verwittigen. “Dat vermijdt rompslomp en kosten, zowel voor de burger als voor de bedrijven”, klinkt het bij minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

15 reacties

 • Mario Adams

  3 jaar geleden
  Aan sommige reacties te zien zullen bepaalde mensen dit een schokkende onthulling vinden: 'Privacy bestaat al lang niet meer. De overheid weet alles over iedereen.'
 • Betty Dams

  3 jaar geleden
  Een Kerr om de tien of twintig jaar 5 telefoontjes doen. WoW, daar liggen we nu allemaal van wakker. Maar ondertussen weer wat minder privacy en weer wat meer dat de overheid van ons weet.
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Het gaat er hem in essentie niet om dat die informatie bijgehouden wordt, Stefanie van Dijk. Maar dat dat gebeurt zonder dat we dat weten en zonder dat ons iets gevraagd werd. Ik heb er geen probleem mee als men mij dat zou vragen. Wel als het stiekem gebeurt.
 • Julien van Ghent

  3 jaar geleden
  De minister onderstreept ook dat het Rijksregister onder de hoogste beveilingsstandaard valt, dat zijn de luchthavens en metrostations ook. Remember.
 • Stefanie van Dijk

  3 jaar geleden
  Gino Denil: die informatie werd al bijgehouden, ze gaat nu enkel ook gedeeld worden mits je toestemming geeft. Goeie zaak